Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Το τέλος μιας σχέσης

     Συνέβη εχθές, που η μέρα ήταν όμορφη, και ο ήλιος χαμογελαστός: η Πίπη είχε μία κατάκτηση, ένα φλερτ, αν προτιμάτε.
     Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Πίπη καθόταν συγκεντρωμένη και ασχολιόταν με τη δουλειά της, όταν από εκεί δίπλα πέρασε ένας άνεμος. Και όταν λέμε "άνεμος", μην φανταστείτε κανέναν από εκείνους τους γέρους τους ανέμους, που φυσάνε δυνατά και σε παγώνουν, όχι, η Πίπη είναι πολύ κουμπωμένη απέναντι σε τέτοιους ανέμους. Ήταν ένας άνεμος νέος, με όλη την φρεσκάδα και την δροσιά της ηλικίας του.
     Καθώς, λοιπόν, ο νέος άνεμος περνούσε δίπλα από την Πίπη σφυρίζοντας σιγανά, το μάτι του έπεσε επάνω της. Και αμέσως τότε, ο άνεμος ερωτοχτυπήθηκε. Βρε, τι ζαργανάκι ήταν αυτό; Καιρό είχε να συναντήσει μία Πίπη. Δεν επρόκειτο, φυσικά, να χάσει την ευκαιρία και πέρασε αμέσως στο προκείμενο.
     - Ψιτ, δεσποινίς! της φώναξε, αλλά εκείνη τον αγνόησε.
     - Με συγχωρείτε, συνέχισε ο άνεμος, σε εσάς μιλάω!
     Σημασία η Πίπη.
     - Θα ήθελα ειλικρινά να σας εκφράσω τον θαυμασμό μου, συνέχισε απτόητος εκείνος, και μην θεωρήσετε επιπόλαια τα λόγια μου επειδή είμαι νέος, ό,τι λέω το εννοώ!
     Τσιμουδιά η Πίπη.
     - Δεν συνηθίζω να φλερτάρω, είπε ο άνεμος και την πλησίασε λίγο, αλλά είστε τόσο όμορφη, και τα μαλλιά σας φαίνονται τόσο απαλά!
     Άπλωσε το χέρι του και της χάιδεψε τα μαλλιά, ενώ εκείνη του έριξε μια ενοχλημένη ματιά.
     - Με συγχωρείτε, είπε εκείνος και μαζεύτηκε, ίσως ήταν τολμηρό από μέρους μου, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Πιστέψτε με, δεν σας βλέπω σαν μια επιπόλαιη κατάκτηση, έχω σοβαρό σκοπό!
     Αυτό ακουγόταν κάπως ενδιαφέρον, άσε που, εδώ που τα λέμε, το χάδι του δεν ήταν και πολύ ενοχλητικό. Η Πίπη τον κοίταξε.
     - Θεέ μου, είπε εκείνος, τι όμορφα μάτια που έχετε! Το βλέμμα σας καρφώθηκε κατευθείαν στην καρδιά μου! Μου επιτρέπετε να πλησιάσω για να τα δω καλύτερα;
     Η Πίπη του επέτρεψε.
     - Ω, μα είστε θείο πλάσμα, είπε ο άνεμος, θα μπορούσα να σας λατρεύω μια ζωή! Τι δέρμα φωτεινό που έχετε, και αυτές οι φακίδες τονίζουν τόσο όμορφα την λευκότητα της επιδερμίδα σας!
     Η Πίπη κολακεύτηκε. Εντάξει, για τα μάτια της της είχαν ξαναπεί, για τις φακίδες της όμως...
     - Και τι όμορφο λαιμό που έχετε, συνέχισε ο άνεμος, σαν του κύκνου! Θα μπορούσα να τον χαϊδέψω;
     Και προτού το καλοσκεφτεί η Πίπη, ο άνεμος χάιδευε απαλά το λαιμό της.
     - Μήπως θα μπορούσα να τον φιλήσω κιόλας;
     (Εντάξει, καταλαβαίνω ότι η περιγραφή φαίνεται να αγγίζει την ερωτική λογοτεχνία, όμως μην σκανδαλίζεστε άδικα, όλα έγιναν με κόσμιο τρόπο, το κείμενο είναι κατάλληλο και για ανηλίκους - επιθυμητή η γονική συναίνεση)
     Μα τι απαλά που χάιδευε ο άνεμος, πότε τα μαλλιά, πότε το λαιμό της Πίπης! Και τι τρυφερά που φιλούσε το λαιμό της! Και η Πίπη αποφάσισε να παραδοθεί στην ευχαρίστηση που της πρόσφερε το άγγιγμά του. Ας πάει και το παλιάμπελο, μια ζωή την έχουμε!
     Και συνέχιζε ο άνεμος να χαϊδεύει και να φιλάει, και συνέχισε η Πίπη να το απολαμβάνει, και η θερμοκρασία ανέβηκε...
     - Ω, αγαπημένη μου, είπε ο άνεμος στην Πίπη - αφού τώρα πια, ναι, και η ίδια το ένιωθε πως ήταν η αγαπημένη του - θέλω τόσο πολύ να σε αγκαλιάσω...
     Και η Πίπη αφέθηκε στο αγκάλιασμα του ανέμου, και εκείνος την αγκάλιαζε σφιχτά και με πάθος...
     Όλα αυτά έγιναν εχθές. Και σήμερα η Πίπη ξύπνησε πιασμένη από τα αγκαλιάσματα του ανέμου και με το λαιμό ερεθισμένο από τα φιλιά του. Και πονάει σήμερα η Πίπη και την ενοχλεί ο λαιμός της, αλλά ψάχνει τον άνεμο και πού να τον βρει; Μόνο κάτι άλλοι άνεμοι κυκλοφορούν, άγαρμποι και χωρίς τακτ, που αντί να χαϊδεύουν τα μαλλιά, τα ανακατεύουν...
     - Με κορόιδεψε, σκέφτεται τώρα η Πίπη. Αχ, πώς την πάτησα εγώ έτσι;
     Και λυπάται πολύ για το πάθημά της η Πίπη, αλλά εγώ καθόλου δεν τη λυπάμαι. Ίσα-ίσα που θα πω και "καλά να πάθει", αφού έδωσε πίστη σε λόγια του αέρα.

4 σχόλια:

  1. χεχε! να φανταστώ ότι αρρώστησε η γλυκιά μας Πίπη;
    Περαστικά και καλό ΣΚ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, Αριστέα μου, κρύωσα το τσαμένο! Να δεις έναν λαιμό, ούτε ο Ολυμπιακός τέτοιο κόκκινο! Ευτυχώς, δηλαδή, που είναι και η ομάδα μου και δεν έχω συνειδησιακή κρίση...
    Ευχαριστώ για τα περαστικά και καλό Σ/Κ και σε εσένα, δημιουργικότατο κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη περιπέτεια.
    Και πολύ παραστατικά δοσμένη.
    Να προσέχεις τους ανέμους.
    Καλό σου Σ/Κ και περαστικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ, Dennis, θα προσπαθήσω να προσέχω από εδώ και πέρα, και τις δυο φορές που αρρώστησα τελευταία ήταν λόγω των ανέμων.
    Καλό Σ/Κ και σε εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To comment or not to comment? That is the question