Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Μακάριοι οι πτωχοί...

     Όλοι σας πια γνωρίζετε κάποια πράγματα για την Πίπη. Το σημαντικότερο που γνωρίζετε είναι ότι η Πίπη κατοικεί στη Χώρα του διαμερίσματος, η οποία συνορεύει με τις Χώρες της μπροστινής και της πίσω βεράντας. Αρκετές αναρτήσεις προέκυψαν από γεγονότα που συνέβησαν σε αυτές τις τρεις χώρες, εξάλλου.
     Αυτό που δεν ξέρετε, όμως, είναι ότι η Χώρα του διαμερίσματος (και οι χώρες των δύο βεραντών, εννοείται), δεν υπάρχει αυτεξούσια στο σύμπαν, αλλά καταλαμβάνει σχεδόν εξ'ολοκλήρου την Ήπειρο του πρώτου ορόφου. Λογικό είναι, βέβαια, να υποθέσετε ότι η Ήπειρος του πρώτου ορόφου επίσης δεν είναι αυτεξούσια στο σύμπαν, και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Επειδή πολύ κοντά στην Ήπειρο του πρώτου ορόφου υπάρχουν άλλες τρεις Ήπειροι: αυτή του δευτέρου ορόφου, αυτή του τρίτου ορόφου, και αυτή του τετάρτου ορόφου. Και αν θέλετε να φτάσετε μέχρι την ουσία των πραγμάτων, οφείλω να σας πληροφορήσω ότι και οι τέσσερεις αυτές Ήπειροι βρίσκονται στον Πλανήτη της πολυκατοικίας, ο οποίος - φυσικά - είναι ένας από τους άπειρους πλανήτες αυτού του σύμπαντος.
     Όμως, εμάς μας ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος πλανήτης, ο οποίος δεν είναι καθόλου ακατοίκητος. Το αντίθετο μάλιστα, κάθε μία από τις Ηπείρους του Πλανήτη της πολυκατοικίας κατοικείται. Εκτός από την Πίπη, την οποία όλοι γνωρίζουμε και με τα παθήματα της οποίας γελάμε κατά καιρούς, ο Πλανήτης της πολυκατοικίας κατοικείται και από τον Νυχτερίδα.  Ο Νυχτερίδας κατοικεί στην Ήπειρο του δευτέρου ορόφου και είναι ένας αδιόρθωτος ξενύχτης. Παρ'όλο που έχει σταματήσει να δουλεύει, ακόμα δεν έχει ξεσυνηθίσει τα νυχτερινά ωράρια της δουλειάς όπου δούλευε. Η Πίπη πιστεύει ότι θα περάσουν μερικά χρόνια ακόμα προτού ο Νυχτερίδας προσαρμοστεί στα φυσιολογικά ανθρώπινα ωράρια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τότε θα ζει ακόμα.
     Στην Ήπειρο του τρίτου ορόφου κατοικεί η οικογένεια Ζαμάν Φου και Χαλαρά. Η οικογένεια Ζαμάν Φου και Χαλαρά αποτελείται από πέντε άτομα, τα οποία είναι πολύ χαλαρά και δεν ενδιαφέρονται και πάρα πολύ για το σύμπαν που περιβάλλει την Ήπειρό τους. Πάντως είναι συμπαθητικοί τύποι, αν μη τι άλλο.
     Και στην Ήπειρο του τετάρτου ορόφου ποιος κατοικεί, άραγε; Α, εκεί - όσο απίστευτο κι αν ακούγεται - κατοικεί ο Μπομπ ο Μάστορας με τη δική του οικογένεια.
     Ο Μπομπ ο Μάστορας λατρεύει τα μαστορέματα, και θεωρεί καθήκον του να "διορθώνει" ό,τι κατά την γνώμη του δεν είναι όπως θα έπρεπε, επειδή ξέχασα να σας πω ότι εκτός από Μπομπ ο Μάστορας είναι και Φωτεινός Παντογνώστης, που σημαίνει ότι κατέχει όλη τη φανερή αλλά και την απόκρυφη γνώση της ανθρωπότητας. Για κακή τύχη του Πλανήτη της πολυκατοικίας, ο Μπομπ ο Μάστορας είναι στην παρούσα φάση πλανητάρχης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο Πλανήτης της πολυκατοικίας να βρίσκεται συνεχώς υπό επισκευή, παρ'όλο που η ηλικία του δεν δικαιολογεί τόσο ρεκτιφιέ.
     Ο Μπομπ ο Μάστορας κανονικά δε θα έδινε και λογαριασμό σε κανέναν για τα μαστορέματά του, αλλά υπάρχει και αυτός ο επιμερισμός του κόστους, οπότε οι κάτοικοι του Πλανήτη ενημερώνονται για όλες τις επισκευές, συχνά εκ των υστέρων, αφού έτσι κι αλλιώς η γνώμη τους δε μετράει, μια και η φανερή και απόκρυφη γνώση είναι κτήμα μόνο του Μπομπ του Μάστορα-Φωτεινού Παντογνώστη.
     Η Πίπη ενοχλείται  από αυτήν την τακτική, αλλά επειδή κατά σύμπτωση ο Νυχτερίδας είναι αδερφός του Μπομπ (του Μάστορα κτλ), και επειδή η οικογένεια Ζαμάν Φου και Χαλαρά είναι πολύ υπεράνω, καταλήγει να είναι η μόνη που κοντράρεται με τον Μπομπ (το Μάστορα κτλ). Και επειδή το θεωρεί άδικο να είναι μονίμως αυτή που βγάζει το φίδι από την τρύπα, αποφάσισε προ καιρού να αγνοεί όσα μπορεί να αγνοήσει, και προσπαθεί να αποφεύγει τις επαφές με τον Μπομπ (το Μάστορα κτλ) όσο μπορεί.
     Έλα, όμως, που ο Μπομπ (ο Μάστορας κτλ) ξαναχτύπησε, και όχι μόνο ξαναχτύπησε, αλλά μάλλον πήρε φόρα... Και ξαφνικά οι δαπάνες καθαριότητας του Πλανήτη επιμερίστηκαν στις τρεις Ηπείρους και όχι και στις τέσσερεις! Κάτι της λέει της Πίπης ότι παρ'όλο που ο Μπομπ (ο Μάστορας κτλ) κατέχει όλη τη φανερή και απόκρυφη γνώση της ανθρωπότητας, του ξέφυγε η απλή αριθμητική του δημοτικού. Και πάλι, λοιπόν, η Πίπη θα πρέπει να αναλάβει δράση.
     Πολλά σενάρια περνάνε από το μυαλό της, για να είμαστε ειλικρινείς, και όλα τα σενάρια περιέχουν βία, τουλάχιστον λεκτική. Η Πίπη σκέφτεται πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει το πλούσιο υβριστικό της λεξιλόγιο, αλλά πολύ φοβάται ότι ο Μπομπ (ο Μάστορας κτλ) δε θα καταλάβει λέξη και ότι όλος ο λεξιλογικός της πλούτος θα πάει χαμένος. 
     Αλλά θα ήταν πολύ ωραία αν η Πίπη είχε ένα σπαθί, και χάραζε με αυτό το γράμμα Πι στην είσοδο της Χώρας του διαμερίσματος του Μπομπ (του Μάστορα κτλ). Και θα μπορούσε να αυτοαναγορευθεί σε Εκδικήτρια ή ακόμα και σε Εξολοθρεύτρια, και να γίνει η προστάτιδα των κατοίκων αυτού του έρμου του Πλανήτη ενάντια στον παράφρονα πλανητάρχη. 
     Προς το παρόν, όμως, η Πίπη ανασκουμπώνεται και αναφωνεί: Μακάριοι οι πτωχοί τω γείτονι!
     Και εγώ ελπίζω να μου συγχωρεθούν τυχόν λάθη στην ορθογραφία.

15 σχόλια:

  1. Απολαυστική!
    Καλημέρα Πίπη μου!
    Καλή εβδομάδα!

    υγ: από τότε που έμαθα ότι αποκαλείς χώρες τις βεράντες σου βλέπω κι εγώ διαφορετικά τις δικές μου! :)) Κοιτάζω και τις γλάστρες μου μήπως φυτρώσει καμιά μαγική φασολιά για καλό και για κακό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Αριστέα, να τις κοιτάς τις γλάστρες σου, επειδή μόνο οι μαγικές φασολιές θα μας σώσουν. Χαίρομαι που άλλαξες τρόπο που βλέπεις και τις βεράντες σου, ψυχή έχουν κι εκείνες!
      Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα και σε εσένα!

      Διαγραφή
  2. ζω κι εγω σε πολυκατοικία ,ειμαι διαχειρίστρια 3 χρόνια τωρα και εξηγω τους λόγους σε ανάρτησή μου ,κάπου στον περασμένο Νοέμβρη...εγω επέλεξα το υβριστικό λεξιλόγιο ,στο πιο μαζεμένο του και μπήκαν πολλά πράγματα στη θέση τους!Καταλαβαίνουν ,κάνουν πως δεν καταλαβαινουν!Να σε ενημερωσω πως μπορεις να μην δίνεις το ποσό που αντιστοιχεί στα μαστορέματα που δεν συμφωνεις και αυτά παραγράφονται σε 5 χρόνια κι ας εισαι ιδιοκτητρια....(αν εισαι ενοικιάστρια ακόμα καλύτερα,δεν σε ενδιαφερουν καν).Να τους το ανακοινωσεις ωραία και καλά και άστους να τρωγονται μετά! Ρωτησα 2 δικηγόρους εγω!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να είχα εσένα διαχειρίστρια, Nasia μου, δυστυχώς όμως έχω τον Μπομπ τον Μάστορα, ο οποίος είναι "τα δικά μου, δικά μου, και τα δικά σου, πάλι δικά μου", και καθώς κανείς, εκτός από την Πίπη δεν τον κοντράρει ιδιαίτερα, παίρνει αμπάριζα και βγαίνει!
      Ευχαριστώ πολύ, πάντως, για τις συμβουλές, αν σφίξουν πολύ τα πράγματα μπορεί να καταφύγω και εκεί, άντε μη μου λασκάρει η βίδα και δω μπροστά μου τον Μπομπ το Μάστορα με το κατσαβίδι στο χέρι...
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να σε πληροφορήσω ότι ο πρωτοξάδερφος του Μπομπ του μάστορα ζει στον δικό μας Πλανήτη, στην Ήπειρο κάτω από τη δική μας.
    Ευτυχώς δεν είναι Πλανητάρχης, αλλά μαστορεύει μόνο στην Ήπειρό του, συνήθως κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, πράγμα που με έχει κάνει να έλθω σε επαφή με τον Darth Vader, για να του ζητήσω να μου δανείσει το σπαθί του, ούτως ώστε να τον καθαρίσω τον μάστορα, διότι δεν παίρνει από λόγια και σημειώματα. Μόλις τελειώσω και πριν επιστρέψω το σπαθί, πες μου αν θέλεις να στο στείλω να τελειώνεις μια και καλή με τον Μπομπ. Τον μάστορα.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη ότι ο Μπομπ έχει μεγάλο σόι, Αρτίστα μου! Καλά περνάτε και εσείς στις εξοχές... Μωρέ, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, είμαι αποφασισμένη, θα τα διορθώσει τα κοινόχρηστα, αλλιώς του τα διορθώνω εγώ (άλλη μια φορά που είχε κάνει ανάλογο "λάθος", δεν ήξερε, ο καημένος, πώς να τα διορθώσει... Μάλλον στο σχολείο έπαιζε τρίλιζα, πού χρόνος για αριθμητική!).
      Ευχαριστώ για την προσφορά του σπαθιού, τίθεται στα υπόψη!
      Καλή εβδομάδα και σε εσένα

      Διαγραφή
  4. :-p
    Το κακό είναι πως η Ήπειρος του πρώτου ορόφου δεν καταλαμβάνεται εξ'ολοκλήρου από τη Χώρα του διαμερίσματος της Πίπης. Γιατί αν ήταν έτσι, το κόστος θα επιμεριζόταν με συνοπτικές διαδικασίες σε δύο ορόφους - κι έτσι κι ο Μπομπ ο μάστορας ζητούσε να πληροφορηθεί βάσει ποίων μαθηματικών είχε γίνει αυτό, η Πίπη ωραιότατα θα μπορούσε να τον ενημερώσει πως, αφού ο Πλανήτης τους έχει και μερικές "μαγικές" Ηπείρους, που εξαφανίζονται αναπάντεχα (και εμφανίζονται με τον ίδιο τρόπο, μαντεύω), δηλώνει την ίδια δυνατότητα και για τη δική της Ήπειρο! Και κανείς δε θα μπορούσε να αρνηθεί και στη δική της Ήπειρο το να εξαφανίζεται, μαζί με κάποιες άλλες - αφού πώς θα μπορούσαν να κάνουν έλεγχο της αλήθειας αυτής της δήλωσης, περί της μαγικής φύσης της Ηπείρου του πρώτου ορόφου;
    Υπομονή και τσαμπουκά να ευχηθώ στην Πίπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πόσο μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι δε λέγεται! Τόσο εναλλακτικός, τόσο αναρχικός, τόσο ταιριαστός! Σε λατρεύω!
      Και τώρα πάω να πάρω το μαγικό μου ραβδί... Κι αν εξαφανιστώ κι εγώ μαζί με την Ήπειρο του πρώτου ορόφου, να ξέρεις ότι θα πλανιέμαι κάπου στο σύμπαν...
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Βρε, άντε στείλ' τον στο δια...στημα(!) τον πλανητάρχη!
    Απολαυστικότατη η παρουσίαση του κόσμου σου, αλλά εγώ ένα "καλό κουράγιο" θα στο ευχηθώ!
    Καλή εβδομάδα! ΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις, και όπου να'ναι τον στέλνω και λεκτικά! Προς το παρόν κρατάω επίπεδο. Και εκείνος, βέβαια, κρατάει το δικό του, το οποίο, αν σηκωθεί στις μύτες των ποδιών, ακουμπάει τις σόλες του επιπέδου ενός τρίχρονου. Και για το τρίχρονο, τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα βελτίωσης...
      Για να σου δώσω να καταλάβεις, θεωρεί ότι επειδή είναι πλανητόρχις (έτσι έπρεπε να γράψω κανονικά) εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι λέει! Ο όρχις! (Μα, πόσο επίπεδο πια;) Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, σε όσους έχω αναφέρει μερικά περιστατικά και διαλόγους έμειναν άφωνοι και χρειάστηκαν λογοθεραπεία...
      Ευχαριστώ για τις ευχές, θα μου χρειαστούν, αλλά νομίζω ότι προμηνύεται πόλεμος νεύρων. Μην ανησυχείτε, όμως, αγαπητοί μου ακόλουθοι, αν η Πίπη πέσει θα παρασύρει στον όλεθρο και τον όρχι, κοινώς, δε θα με πεθάνει αυτός!
      Καλή εβδομάδα και σε εσένα

      Διαγραφή
  6. Σας βγήκε λίγο "αποφασίζω και διατάζω" ο Μπομπ ο μάστορας και άντε τώρα να τον κάνεις να καταλάβει τουλάχιστο πως δεν αποφασίζει πάντα σωστά...αλλά είπαμε είναι και φωτεινός παντογνώστης, οπότε δε θα πειστεί..
    Καλά κουράγια κι ελπίζω να κουραστεί κάποτε να μαστορεύει, αλλιώς τη βάψατε..και βάψατε και τον πλανήτη ολόκληρο και ποιος θα τον πληρώσει!!
    Φιλιά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ, επειδή δεν τον ενδιαφέρει να καταλάβει. Απλώς, έχει κοστολογήσει την παρουσία του στη γη και προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να λάβει το αντίτιμο, και συνεπώς το ζητούμενο δεν είναι να καταλάβει (πώς θα μπορούσε, άλλωστε;), αλλά να βγάλει λεφτά στην πλάτη των κορόιδων. Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει πλέον να καταλάβει, επειδή έχω ήδη καταλάβει ότι αυτό είναι ανέφικτο και ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, απλώς επιθυμώ να κρατάω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, οπτική και ηχητική. Και, φυσικά, δεν μου αρέσει να πατάνε επάνω στην ευγένεια και την ανεκτικότητά μου και να μου κάνουν ό,τι έκαναν στα Σόδομα και τα Γόμορρα.
      Όσο για τον φασισμό του, να τον κρατήσει στο σπίτι του και στην οικογένειά του, εφόσον του το επιτρέπουν. Για να φανταστείς, μου είπε ότι το παίζω διευθύντρια μέσα στην πολυκατοικία (επειδή εκφράζω γνώμη διαφορετική από τη δικιά του), ενώ είναι προφανές (δεν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη, καθώς ίσως να μην την γνωρίζει) ότι αυτός είναι το αφεντικό, επειδή είναι διαχειριστής. Και ότι εγώ θα πρέπει να μη μιλάω, αλλά μόνο να ακούω. Φαίνεται, ο Θεός θα έκανε λάθος που μου έδωσε στόμα και φωνή. Θα έπρεπε να μου έχει δώσει άλλο ένα αυτί και ακόμα δυνατότερη ακοή.
      Ο μόνος τρόπος να "κουραστεί" να μαστορεύει είναι να κοπεί η παροχή του νερού, δηλαδή η παροχή χρημάτων από τους ενοίκους. Ήδη μια φορά δεν τον πληρώσαμε για κάτι που του ήρθε να φτιάξει χωρίς να ρωτήσει κανέναν, και παρά τρίχα να μαζευτεί λίγο, αλλά δυστυχώς ξανακύλησε. Προφανώς η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί, μήπως και θεραπευτεί.
      Αλλά πού τέτοια τύχη, με τον αδερφό του το Νυχτερίδα και την οικογένεια Ζαμάν Φου και Χαλαρά...
      Πάντως, το μόνο ευχάριστο ήταν που μου είπε ότι έπεσα στην εκτίμησή του! Όπως και να το δεις, μοιάζει με κομπλιμέντο...
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Μετά από έγραψες, σίγουρα είναι κομπλιμέντο!!

      Διαγραφή
  7. Πές τα, Πίπη μου!
    Τρέχω να σε συστήσω στη φίλη μου, κάτοικο Χώρας Κάποιου Άλλου Διαμερίσματος, η οποία ομως απαξιώνει το blogger... Τώρα θα δεί οτι οι ιστορίες μας είναι βγαλμένες μέσα απο τη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To comment or not to comment? That is the question