Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Οξεία Κλαδευτηρίαση

     Όλοι έχετε μάθει ότι η Νεράιδα της χλωρίδας είναι αδερφή της Πίπης. Ποιος, όμως, είναι ο μπαμπάς της;
     Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε τον Ψαλιδοχέρη. Και πώς θα γινόταν να μην τον γνωρίζετε, άλλωστε, αφού είναι το διασημότερο μέλος της οικογένειάς του; Κανείς, για παράδειγμα, δεν γνωρίζει τον Μαχαιροχέρη ή τον Τρυπανοχέρη, ούτε τον Πριονοχέρη τον ξέρει κανείς, ή μήπως κάνω λάθος; Όλοι οι συγγενείς του Ψαλιδοχέρη, λοιπόν, ζουν στην αφάνεια και στην σκιά του διάσημου συγγενή τους, και το ίδιο κάνει και ο μπαμπάς της Πίπης. Επειδή ο μπαμπάς της Πίπης είναι ο Κλαδευτηροχέρης, πρώτος ξάδερφος του Ψαλιδοχέρη, από τη μεριά της μαμάς του.
     Ο Κλαδευτηροχέρης, που λέτε, λατρεύει τα κλαδέματα. Δωσ'του κλάδεμα και παρ'του την ψυχή. Και όσο πιο πολύ κλάδεμα έχει να κάνει, τόσο περισσότερο το ευχαριστιέται. Και η Πίπη κλαδεύει, αλλά δεν τρελλαίνεται κιόλας.
     Μια μέρα που η Πίπη γύρισε από τη Χώρα της αμειβόμενης δουλείας στη Χώρα του διαμερίσματος και επισκέφτηκε τη Χώρα της μπροστινής βεράντας, είδε ότι μία τριανταφυλλιά ήταν κλαδεμένη. Κατάλαβε ότι το είχε κάνει ο Κλαδευτηροχέρης, αλλά δεν είπε τίποτα. Η τριανταφυλλιά χρειαζόταν κλάδεμα, έτσι κι αλλιώς. Και για όσους αναρωτιούνται πώς μπήκε ο Κλαδευτηροχέρης στη Χώρα της μπροστινής βεράντας, θα σας πω ότι ο Κλαδευτηροχέρης έχει άδεια εισόδου μακράς διαρκείας και κλειδί, οπότε μπήκε κανονικότατα.
     Δεν είπε, λοιπόν, τίποτα η Πίπη στον Κλαδευτηροχέρη, και ούτε του είπε τίποτα όταν είδε κλαδεμένο και το γιασεμί, παρ'όλο που ίσως να ήταν περισσότερο κλαδεμένο από όσο θα ήθελε. Όταν, όμως, είδε κλαδεμένη και την άλλη τριανταφυλλιά, σαν νεοσύλλεκτο φαντάρο, με το ζόρι κρατήθηκε να μην πει τίποτα. Σκέφτηκε ότι θα τον στενοχωρούσε, και εδώ που τα λέμε, τόσα πράγματα κάνει για χάρη της, για να έχει εκείνη χρόνο και να παίζει με το φίλο της το βιολί, για να χορεύει και για να κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα! Και γι'αυτό, πάλι δεν του είπε τίποτα.
     Έτσι, τα κλαδέματα συνεχίστηκαν. Κλαδεύτηκε και το αγιόκλημα, κλαδεύτηκε και η τρίτη τριανταφυλλιά. Και ύστερα ήρθε η σειρά της Χώρας της πίσω βεράντας, ξεκινώντας από την αρμπαρόριζα και συνεχίζοντας με το γέρικο δεντρολίβανο, που είχε αρχίσει να καραφλιάζει. 
     Στη Χώρα της πίσω βεράντας, εδώ και αρκετά χρόνια, ζούσε και μία λουίζα. Τη λουίζα αυτή η Πίπη είχε βαλθεί να την κάνει να μοιάζει με δέντρο και το είχε καταφέρει κάπως, κλαδεύοντας πάντα τους βλαστούς που πετάγονταν από τη βάση του φυτού και αφήνοντας να αναπτύσσονται μόνο τα κλαδιά.
     Μέχρι που επέδραμε ο Κλαδευτηροχέρης. Και προφανώς εργάστηκε με περισσό ζήλο, αφού από δεντράκι η λουίζα μετατράπηκε σε γκλίτσα για τα πρόβατα. Μόνο που η Πίπη δεν έχει πρόβατα, και τώρα τι θα κάνει; Εννοείται ότι τελικά του έκανε παρατήρηση του Κλαδευτηροχέρη, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη, αλλά με συγγνώμες η γκλίτσα δεν ξαναγίνεται δεντράκι, γίνεται;
     Αυτά έπαθε η Πίπη, αλλά αντί να κλαίει και να οδύρεται αποφάσισε να αναζητήσει νέους ενοίκους για τη Χώρα της πίσω βεράντας. Βρήκε, λοιπόν, μία εξωτική αλλοδαπή, ονόματος Διπλαδένια, πήρε και ένα νέο δεντρολίβανο, δασύτριχο και αρρενωπό, και όσο για τη λουίζα, ζωή σε λόγου μας.


Σημ: Η φωτογραφία είναι δικιά μου

21 σχόλια:

  1. Αγαπω πολυ τη φυση και ειναι στα ονειρα μου ενας μεγαλος κηπος με πολλα δεντρα κι αλλα τοσα ανθη..και πολλα πολλα αρωματικα θα ηθελα.. Θελουν ωρες περιποιησης φανταζομαι αλλα αξιζει τον κοπο ε;
    Καλο βραδυ Πιπη μου
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, χρειάζονται χρόνο, αλλά είναι χαλαρωτικό να βλέπεις ότι τα φυτά ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς ό,τι και να γίνει.
      Φιλάκια και σε εσένα

      Διαγραφή
  2. Χρειάζεται καλή μου Pipi να βάλεις λίγη τάξη στον κήπο σου και στα περιβόλια σου και όχι να κάνει ο καθ΄ένας ό,τι θέλει.
    Την αγάπη μου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι εγώ, αγαπητέ μου Dennis, θα μπει μια τάξη.
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το διασκέδασες, Κατερίνα μου (σε αντίθεση με τη λουίζα, που δε νομίζω να το διασκέδασε και πολύ)!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  4. Αντί άλλου σχολίου, αφήνω άσμα, παλαιό μεν, αλλά, κατά τη γνώμη μου, ωραιότατον!
    Με όλη μου την αγάπη!
    Καλή ακρόαση:
    https://www.youtube.com/watch?v=awmZN9rxV1Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ταιριαστό για την περίσταση. Εμ, δεν είναι τυχαίο που σε λένε Αρτίστα!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Τι να κάμω; Έβαλε λουκέτο ο Ανατολικός FM στους 95,8 που δούλευα και τώρα αφιερώνω τραγουδάκια όποτε βρω ευκαιρία!
      Καλή εβδομάδα Πίππι!

      Διαγραφή
  5. Χι,χι!
    Θέλουν υπομονή τα φυτά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουν τα άτιμα!
      Καλή εβδομάδα και σε εσένα, γούμαν!

      Διαγραφή
  6. Πουφ, θα είχα κατασυγχυστεί αν μου είχαν κουτσουρέψει έτσι φυτό (και δεν είναι τα φυτά καμια μεγάλη μου αδυναμία, να φανταστείς). Σκέφτομαι τον κόπο, τη φροντίδα, την έγνοια, τον χρόνο, τις προσδοκίες που τις πήρε ο άνεμος και απογοητεύομαι στη θέα της λουίζας σου (αν και ομολογώ πως το διασκέδασα πολύ, όταν διάβασα εκείνο το "γκλίτσα για τα πρόβατα")...
    Λοιπόν, ο παθώς μαθώς, που λένε (ή κάτι τέτοιο): από εδώ και στο εξής, ταμπελάκι" Do not touch " κρεμασμένο στα φυτάκια σου, μπας και σωθούν από την κλαδευτηρομανία! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά και εγώ θα έσκαγα για κάτι τέτοιο. Μεγαλώνοντας, όμως, προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου, αφού ό,τι έγινε δεν ξεγίνεται και, επιπλέον, τις περισσότερες φορές ξαναγίνεται.
      Επίσης, είναι αλήθεια πως με τις τόσες ασχολίες μου δεν τα πολυπρόσεχα τα φυτά μου τώρα τελευταία, και όταν δεν προσέχεις παθαίνεις.
      Θα την έχω υπόψη μου την ιδέα σου με τα ταμπελάκια, πάντως.
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  7. Μη φοβού Πίπη: Θα ανθίσουν ξανά!
    Λίγη υπομονή!
    (σου έχω πει ότι λατρεύω τις χώρες που κυκλοφορείς; Μου κάθισε μόνο στο λαιμό η Χώρα της αμειβόμενης δουλείας!)
    Καλή εβδομάδα να έχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτή η Χώρα της αμειβόμενης δουλείας είναι μεγάλη μάστιγα! Λες να σωθεί η λουίζα; Μπα, δεν το νομίζω...
      Να έχεις κι εσύ μια πολύ όμορφη εβδομάδα, Αριστέα μου

      Διαγραφή
  8. Αααα, υπέροχο κείμενο αλλά κι εγώ έχω έναν Κλαδευτηροχέρη στο σπίτι μου και παθαίνω ακριβώς τα ίδια... προσφάτως την πλήρωσε μια τούγια που από τούγια μετατράπηκε σε στύλο της ΔΕΗ!!!!
    Καλώς σε βρήκα κι ελπίζω τα λουλούδια να ξαναβγάλουν φύλλα και λουλούδια ...τα περισσότερα συνέρχονται από το σοκ του ...κουρέματος!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, μα ήμουν σίγουρη ότι στο σύμπαν υπάρχουν ομοιοπαθείς!
    Καλώς ήρθες, Tante Kiki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να δείξεις κατανόηση, γιατί ο Κλαδευτηροχέρης όταν αρχίζει δύσκολα σταματά...στο λέει μια Κλαδευτηροχερού!
    Γκλίτσα βέβαια δεν κατάφερα να κάνω ποτέ και λέω να ξεσηκώσω την τεχνική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, δεν έκανα και τίποτ'άλλο από το να δείχνω κατανόηση...
      Να την φτιάξεις την γκλίτσα, γι'αυτό ανέβασα τη φωτογραφία, για να μπορείς να αντιγράψεις το σχέδιο!
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  11. Χαχχαχα, πολύ γέλασα αν και σίγουρα αν ήμουν στη θέση σου, δε θα τολμούσα! :) Μάλλον μια ανανέωση είναι η λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, στην ανανέωση κατέφυγε και η Πίπη! Αυτά, εξάλλου, συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
      Φιλάκια

      Διαγραφή

To comment or not to comment? That is the question