Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Cook rescue


     Όποιος πει ότι η Πίπη δεν ξέρει να μαγειρεύει, είναι κακεντρεχής και πολύ σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον δικαστηρίου. Η Πίπη ξέρει να μαγειρεύει, και μάλιστα μαγειρεύει καλά. Και αν διαβάζει συνταγές, είναι απλώς και μόνο για να βελτιώνεται, το διευκρινίζω αυτό.
    Η Πίπη, λοιπόν, αποφάσισε να μαγειρέψει κάτι καινούργιο. Και επειδή είναι οργανωτικός τύπος, ξεκίνησε από τη σωστή προετοιμασία των υλικών. Η συνταγή, λοιπόν, περιελάμβανε ρεβύθια, οπότε το βράδυ η Πίπη έβγαλε τα ρεβύθια από τη σακούλα, όπου ήταν κλεισμένα, και τα άφησε λέγοντας: πιείτε, αλλά με ρέγουλα, εγώ τώρα θα πάω να κοιμηθώ και θα τα πούμε το πρωί, εντάξει;
     Βέβαια, εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι η Πίπη δεν φέρθηκε και πολύ έντιμα, αφού ξέρει πώς είναι τα ρεβύθια όταν βγαίνουν από τη σακούλα. Εκτός από τη ζέστη και την ποδαρίλα, τα καημένα τα ρεβύθια έχουν να αντιμετωπίσουν και μια έντονη δίψα. Όταν, λοιπόν, βρουν νερό, ύστερα από τόσον καιρό που είναι κλεισμένα μέσα στη σακούλα, τα ρεβύθια πίνουν και πίνουν, και όλο πίνουν, λες και έχουν φάει μισό τόννο σαρδέλλες, και οι κοιλίτσες τους πρήζονται τόσο που λες και θα σκάσουν.
     Έτσι έγινε και με τα ρεβύθια που έβγαλε η Πίπη από τη σακούλα και όταν πήγε το πρωί να τα δει, τα ρεβύθια ήταν αγνώριστα. Όμως αυτό έπρεπε να γίνει και η Πίπη δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα.
     Η Πίπη, λοιπόν, συνέχισε να εκτελεί τη συνταγή και έβαλε μερικά από τα ρεβύθια σε μια μεταλλική, κυκλική μπανιέρα, άναψε τον θερμοσίφωνα και τους είπε: και τώρα χαλαρώστε και απολαύστε το μπάνιο σας, και τα ρεβύθια έτσι κι αλλιώς ήταν ήδη χαλαρωμένα, οπότε παραδόθηκαν στη χαλάρωση του μπάνιου. Και η Πίπη τα άφησε και πήγε να κάνει και καμιά δουλειά στη Χώρα του διαμερίσματος, που κόντευε να μετατραπεί σε γιουσουρούμ.
     Και έκανε μερικές δουλειές και κουράστηκε, και κάθησε λίγο να ξεκουραστεί, και άναψε τον υπολογιστή, και είδε ότι κάτι ζωάκια κινδύνευαν και βάλθηκε να τα σώζει, και έσωζε η Πίπη τα ζωάκια, και εκείνα την κοιτούσαν με ευγνωμοσύνη και της υπόσχονταν μέχρι και ανδριάντα να της στήσουν. 
     Και στα ρουθούνια της Πίπης άρχισαν να φτάνουν αρώματα φρεσκοψημένου καφέ, και η Πίπη ρώτησε τα ζωάκια: εσάς σας μυρίζει καφές; Και εκείνα της είπαν: ναι, μας μυρίζει ελληνικός καφές. Και η Πίπη ένιωσε ότι ο καφές ψηνόταν στη Χώρα του διαμερίσματος και αναρωτήθηκε ποιος της έφτιαχνε καφέ ελληνικό, αφού εκείνη δεν συνηθίζει να πίνει ελληνικό καφέ και, κυρίως, αφού εκείνη την στιγμή η Πίπη βρισκόταν μόνη της στη Χώρα του διαμερίσματος.
     Και ξαφνικά η Πίπη κάτι θυμήθηκε και έτρεξε να δει τα ρεβύθια, που ακόμα ήταν στο μπάνιο τους, αλλά η μπανιέρα είχε αδειάσει, και όλα τα ρεβύθια είχαν αποκτήσει εγκαύματα τρίτου βαθμού. Και άρχισαν να της κάνουν παράπονα τα ρεβύθια ότι τους είχε υποσχεθεί ένα χαλαρωτικό μπάνιο και αντί γι'αυτό κατέληξαν να κάνουν σολάριουμ και ότι τώρα θα έπρεπε να μαυρίσουν και από την άλλη πλευρά, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να βγουν στην παραλία έτσι όπως ήταν, με πλάτη Αφρικανού και κοιλιά Σουηδού.
     Και έτσι η Πίπη βάλθηκε να καθαρίζει τα μαυρισμένα ρεβύθια και την μπανιέρα, που επίσης είχε μαυρίσει, και έριξε το φταίξιμο στα ζωάκια, που τελικά μια χαρά περνούσαν, και η  μόνη που χρειαζόταν διάσωση ήταν η ίδια η Πίπη.
     Σε αυτό το σημείο είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα πουν ότι αυτό που συνέβη αποδεικνύει περίτρανα ότι η Πίπη είναι άχρηστη στην κουζίνα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα εναντίον της στο δικαστήριο για τη μαγειρική της δεινότητα, όμως εγώ θα σας πω να μην προτρέχετε, αγαπητοί μου φίλοι, καθώς ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. 
     Καθόλου δεν πτοήθηκε, λοιπόν, η Πίπη από αυτήν την αναποδιά, παρά συνέχισε με την εκτέλεση της συνταγής, και το αποτέλεσμα, που το κανονικό του όνομα θα ήταν Φαλάφελ με Χούμους και Αραβικές Πίτες, βγήκε αρκετά καλό. Μάλιστα, η Πίπη το ονόμασε Φαλάφελ με Καπνιστό Χούμους και Αραβικές Πίτες, για να είναι πιο πιστή στη διαδικασία της εκτέλεσης, αφού πρέπει να ληφθεί υπόψη και το σολάριουμ των ρεβυθιών.
     Σε αυτό το σημείο είναι σίγουρο ότι όλοι κατάλαβαν πως υπήρξε ανατροπή στην δίκη για τη μαγειρική δεινότητα της Πίπης, αφού το κύριο επιχείρημα των αντιπάλων της μετατράπηκε σε επιχείρημα υπέρ της.
     Και αφού η Πίπη δικαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας στο μαγειρικό δικαστήριο, όρμησε στα Φαλάφελ με Καπνιστό Χούμους και Αραβικές Πίτες και συγχώρεσε κάθε ένα από τα πεσσόντα υπέρ της συνταγής ρεβύθια.
     Μετά, βέβαια, η κοιλιά της άρχισε να μοιάζει με τις πρησμένες κοιλιές των πεσσόντων ρεβυθιών, και τώρα, εκτός από την πρησμένη της κοιλιά, η Πίπη είναι πολύ πιθανό να κληθεί στο δικαστήριο ορθού βίου, με την κατηγορία της λαιμαργίας. Και πολύ φοβάμαι ότι σε αυτήν τη δίκη θα δυσκολευτεί να βρει επιχειρήματα υπέρ της.
     Αλλά δεν πειράζει. Τώρα προέχει η χώνεψη.


Σημ: Η φωτογραφία είναι δικιά μου

6 σχόλια:

  1. Καλή σου μέρα.
    Καλή χώνεψη σου εύχομαι.
    Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις ελπίζω να με καλέσεις να φάμε μαζί
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσ'τα, αγαπητέ μου Dennis... ακόμα χωνεύω!
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε εσένα

      Διαγραφή
  2. Η γνωριμία μου τα φαλάφελ έγινε στην οδό ……Αιόλου όπου είδα κοσμοσυρροή μπροστά από ένα street food και είπα να δοκιμάσω τα τραγανά φαλάφελ που τηγανίζουν ο Αρης και ο Γιώργος. Μου άρεσαν πάρα πολύ γιατί τα συνόδευαν με ταχίνι, αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι και γιαούρτι.
    Φαντάζομαι ότι τα δικά σου φαλάφελ ήταν νοστιμότερα μετά από τόση "περιποίηση" που τους πρόσφερες.
    Ακου εκεί…….σολάριουμ στα ρεβίθια!χα,χα,χα
    Φιλιά και καλή χώνεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί τα δοκίμασα και εγώ, Xristin μου, και είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου. Ήταν παρόμοια η γεύση που πέτυχα, απλώς δεν πέτυχα το τέλειο σχήμα στα φαλάφελ.
      Αλλά, εκεί θα κολλήσω; Εδώ κατάφερα να φτιάξω το χούμους με τα καψαλισμένα ρεβύθια!
      Φιλιά και σε εσένα (τουλάχιστον 77!)

      Διαγραφή
  3. Είσαι απολαυστική, παρόλο που δεν τρώω τα ρεβύθια .... :))) αχαχαχα!
    Που και να μου άρεσαν θα είχα θέμα γιατί το έντερο μου δεν σηκώνει πολλά πολλά!
    Χώνεψε η Πίπη τελικά;
    Φιλιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ που νόμιζα ότι θα σου έτρεχαν τα σάλια...
      Η Πίπη όχι μόνο χώνεψε, αλλά το βράδυ ξανάφαγε από τα ίδια.
      Τι να πω, είναι αδιόρθωτη.
      Πολλά φιλιά και σε εσένα, Αριστέα μου

      Διαγραφή

To comment or not to comment? That is the question