Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Καυτή είδηση     Η Αρτίστα ήπιε μια γουλιά καφέ και ακούμπησε το φλυτζάνι της στο μικρό τραπεζάκι του σαλονιού. Η μέρα έξω ήταν ιδιαίτερα μουντή και το σαλόνι ήταν ιδιαίτερα σιωπηλό. Πλησίασε στο ραδιόφωνο, το άναψε και άρχισε να ψάχνει τις συχνότητες των σταθμών. Το χέρι της σταμάτησε στο άκουσμα μιας μουσικής τζαζ.
     - Ό,τι πρέπει για μια μέρα όπως η σημερινή, σκέφτηκε η Αρτίστα.
     Γύρισε στην προηγούμενη θέση της και κάθησε στον καναπέ. Ήπιε άλλη μια γουλιά καφέ.
     - Τι μουσική είναι αυτή; ακούστηκε η φωνή της μητέρας Θεοδοσίας, που μόλις είχε βγει από το δωμάτιό της.
     - Είναι τζαζ, μητέρα, είπε η Αρτίστα όσο πιο ευγενικά μπορούσε.
     - Τι τζαζ και κουραφέξαλα; είπε η μητέρα Θεοδοσία με μια έκφραση απέχθειας στο πρόσωπό της. Γιατί δεν βάζεις κάτι άλλο;
     - Σαν τι άλλο, μητέρα;
     - Βάλε λίγη Μαρινέλλα, λίγη Μοσχολιού, έστω… Ακόμα και νέο κύμα μπορώ να ακούσω…. Αυτή η Χωματά, τώρα τελευταία, ακούγεται ότι είναι καλή αοιδός.
     Η Αρτίστα δεν θέλησε να σχολιάσει και πήγε πρόθυμα στο ραδιόφωνο. Βρήκε έναν άλλον σταθμό.
     - Ο Χιώτης πώς σας φαίνεται, μητέρα; ρώτησε. Παίζει μια τελευταία του επιτυχία, «Περασμένες μου αγάπες» είναι ο τίτλος, να το αφήσω;
     - Άσ’το, είπε η μητέρα Θεοδοσία, καλό είναι… Και πήγαινε, σε παρακαλώ, να μου σιδερώσεις τη γαλάζια μου τη νυχτικιά. Αυτή εδώ δεν με κολακεύει καθόλου.
     - Θα πάω, μητέρα, είπε υπάκουα η Αρτίστα.
     Πήγε στο δωμάτιο, όπου μία σκάφη με ασιδέρωτα ρούχα την περίμενε υπομονετικά. Η Αρτίστα αναστέναξε. Είχε έρθει η ώρα να βάλει σίδερο.
     Έστησε τη σιδερώστρα, έβαλε το σίδερο στην πρίζα, και άρχισε να σιδερώνει. Στο ραδιόφωνο, η Μαίρη Λίντα είχε ήδη τελειώσει το τραγούδι της. Ακούστηκε το σήμα του σταθμού και άρχισε το δελτίο ειδήσεων.
     - Πφφφ, ειδήσεις, είπε η μητέρα Θεοδοσία και εξαφανίστηκε, ενοχλημένη, στο δωμάτιό της.
     Η Αρτίστα έμεινε μόνη της να σιδερώνει. Οι ειδήσεις ήταν όλες μέσα στην αισιοδοξία. Φόροι, εγκλήματα, δηλώσεις πολιτικών… Η Αρτίστα άκουγε σχεδόν μηχανικά. Ξάφνου, την προσοχή της τράβηξε μία διαφορετική είδηση: σε ένα ορεινό χωριό στα Ιμαλάια, έλεγε η είδηση, είχε βρεθεί μία πηγή με θαυματουργό νερό, που, όπως φαινόταν, συντελούσε στην αντιστροφή της διαδικασίας της γήρανσης.
     Η Αρτίστα έβαλε ένα σεντόνι στη σιδερώστρα και συνέχισε το σιδέρωμα. Στο ραδιόφωνο, η είδηση συνεχιζόταν. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο, συνέρρεαν στην περιοχή εκείνη των Ιμαλαΐων και έπαιρναν δείγματα του νερού, ενώ αναλύσεις επί αναλύσεων δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν πού οφειλόταν αυτή του η ιδιότητα. Ήδη, ένας 70χρονος Γερμανός επιστήμονας, που είχε πιει από το συγκεκριμένο νερό, είχε δει σημαντική βελτίωση στη φυσική του κατάσταση, με την αρθρίτιδα να έχει σχεδόν εξαφανιστεί και την όρασή του να έχει βελτιωθεί κατά ογδόντα τοις εκατό!
     Μια αμερικανική εταιρεία είχε δείξει ενδιαφέρον να εκμεταλλευτεί εμπορικά την πηγή με το θαυματουργό νερό, ενώ είχαν αυξηθεί οι πτήσεις στην περιοχή κατά εκατόν τριάντα τέσσερα τοις εκατό, ακολουθώντας το όλο και αυξανόμενο ρεύμα των ηλικιωμένων τουριστών που επιθυμούσαν να ξανανιώσουν, πίνοντας νερό απευθείας από την πηγή. Σε ιατρικά ερευνητικά κέντρα στην Ελβετία υπήρχαν τεράστιες λίστες αναμονής, από ηλικιωμένους που ανυπομονούσαν να ενταχθούν σε προγράμματα έρευνας, που αφορούσαν τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου νερού.
     Πολύ καλό ακουγόταν όλο αυτό, να’ταν άραγε αλήθεια;
     - Πάω στοίχημα ότι είναι πρωταπριλιά, σκέφτηκε η Αρτίστα.
     Αλλά, όχι, πότε ήταν που άλλαξε ο χρόνος και που έφτιαξε βασιλόπιτα; Μόλις προχθές είχαν φάει τα τελευταία κομμάτια. Όχι, πρωταπριλιά δεν ήταν.
Η Αρτίστα βυθίστηκε σε σκέψεις. Άραγε, το νερό αυτό ήταν πράγματι θαυματουργό; Και αν ξανάνιωνε το σώμα, δε θα ξανάνιωνε και το μυαλό; Μήπως εκτός από την όραση, βελτιωνόταν και η μνήμη;
     - Φαντάσου να έπινε από αυτό το νερό η μητέρα Θεοδοσία, θα ήταν πραγματική σωτηρία, σκέφτηκε η Αρτίστα.
     Ναι, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αυτό. Ίσως έτσι να μην χρειαζόταν να αλλάζει τον σταθμό κάθε φορά που δεν έπαιζε Μαρινέλλα ή Μοσχολιού, ή, έστω Χιώτη. Ίσως να μην χρειαζόταν να σιδερώνει τη γαλάζια τη νυχτικιά.
     Και εκείνη θα έπινε από το νερό, γιατί όχι; Άσχημα θα ήταν να γινόταν πιο νέα, να είχε ενέργεια και όρεξη για να ταξιδεύει, να μαθαίνει νέα πράγματα, να βγαίνει, να διασκεδάζει… Και στο στεφάνι της θα έδινε να πιει, το αγαπούσε το στεφάνι της η Αρτίστα. Μαζί θα ταξίδευαν, μαζί θα διασκέδαζαν, μαζί θα ζούσαν τη δεύτερή τους νεότητα.
     - Τι μυρωδιά είναι αυτή; ακούστηκε και πάλι η φωνή της μητέρας Θεοδοσίας.
     Στο ραδιόφωνο οι ειδήσεις είχαν προ πολλού τελειώσει. Και η Αρτίστα συνειδητοποίησε ότι, εκτός από τα τόουστ, μπορούσε να καίει και τα σεντόουνια.  

111 σχόλια:

 1. χαχαχαχα ώστε και σεντόουνια καίει η Αρτίστα τώρα; Τι της φόρτωσες της κοπέλας!
  Αλήθεια για το νερό ισχύει; Μπας και ναυλώσουμε αεροπλάνο να πάμε κατά την πηγή......χιχιχιχι
  Α βρε Πίππη είσαι ανεξάντλητη ιδεών και εμπνεύσεων. Υπέροχο. Το καταευχαριστήθηκα διαβάζοντας
  Καλή Κυριακή να περάσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άννα μου, νομίζω ότι στην Αρτίστα βρήκα τελικά τη Μούσα μου!
   Δεν ξέρω αν ισχύει η είδηση για το νερό, αν ισχύει πάμε και με ελέφαντα, πόσο θα μας πάρει;
   Να έχεις κι εσύ μια υπέροχη Κυριακή

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα, από τα μακρινά Ιμαλάια.

  Σας γράφω για να επιβεβαιώσω τη συνταρακτική είδηση, που είναι τόσο καλή ώστε να μοιάζει πρωταπριλιάτικη. Εγώ είμαι ήδη ένας από τους ευεργετηθέντες. Έχω πιει το νεράκι μου, νιώθω πλέον ένας ακόμα γαλάτης, τόσο, που δεν ξέρω μήπως αν έφερνα το σχόλιο αυτό ιδίαις χερσίν, θα το έφερνα πιο γρήγορα.

  Εν πάση περιπτώσει, λόγω και της αδυναμίας μου στην κυρία Θεοδοσία, έχω καταφέρει και έχω εξασφαλίσει λίγο νεράκι, το οποίο και της το φέρνω.
  Κάτι που, επίσης, θα ήθελα να συμπληρώσω, είναι ότι μια ακόμα ιδιότητα του νερού αυτού είναι να σβήνει φωτιές. Δάσους, ερωτικές, ανησυχίας, κάθε είδους φωτιές. Και τόουστ και σεντοουνιών.

  Έρχομαι. Ξέρετε πόση ώρα κάνει η πτήση Ιμαλάια - Άργος;

  ΥΓ. Πίππη, είσαι απίθανη, τέλος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ω, αγαπητέ μου Διονύση, πόσο χαίρομαι που επιβεβαιώνεις την είδηση! Πόσο χαίρομαι, επίσης, που το θαυματουργό νερό σβήνει και φωτιές!
   Σε φαντάζομαι, γαλάτη, να διασχίζεις τρέχοντας τις στέππες, τις ερήμους, και ό,τι άλλο βρεθεί στον δρόμο σου και σε θαυμάζω! Ελπίζω, μόνο, να μην το παράκανες με τη δοσολογία και από γαλάτης καταλήξεις βρέφος.
   Οπωσδήποτε να δώσεις νεράκι στην κυρία Θεοδοσία, είναι και δικιά μου αγαπημένη. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι δεν υπάρχει απευθείας πτήση για το Άργος από τα Ιμαλάια, θα χρειαστεί μετεπιβίβαση. Αλλά, τι πειράζει; Έρχεσαι στην Αθήνα και την υπόλοιπη διαδρομή την κάνεις με τα πόδια. Για σένα, μόνο τέσσερα λεπτά!
   Να έχεις μια όμορφη Κυριακή

   Διαγραφή
 3. Γιατί "καις" τέτοιες (υποψήφιες) συμμετοουχές Πίπη;
  Γιατί δεν την έστειλες στο παιχνίδι με τις λέξεις;
  Τι εμπνεύσεις έχεις ρε παιδάκι μου!!!
  Φαντάζομαι από μια μεριά την Αρτίστα όταν θα διαβάσει την ιστορία σου. Όντως, τα καμμένα τοόυστ έκαναν γκραντ σουξέ στη γειτονιά μας!...
  Να είσαι καλά ρε Πίπη, μας έκανες να γελασουμε με την ψυχή μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, το ξέρω ότι την έκαψα, αλλά δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς, για την Αρτίστα την έγραψα. Πιστεύω ότι, αν τις προάλλες το ξύπνησε το στεφάνι της με την Σταχτοπούτα, σήμερα θα ξυπνήσει όλο το Άργος!
   Φιλάκια πολλά, Μαρία μου

   Διαγραφή
  2. Άργησα μία ημέρα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ξυπνήσω όλη την Αργολίδα! 😂😂😂

   Διαγραφή
 4. Χαχαχαχαχαχαχα βρε Pippi μου !
  εντάξει τι να πω. Έχεις την έμπνευση στην καρδιά σου ! μπορείς και χώνεσαι στις καρδιές μας, στον τρόπο που εκφραζόμαστε, στη σκέψη μας. Την αποκωδικοποιείς τόσο όμορφα που πραγματικά το απολαμβάνουμε.
  Να που έχεις και εσύ το δικό σου "είδος" γλυκιά μου. Το ευθυμογράφημα, τη σάτιρα.

  Την καλησπέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα την έχω μελετήσει την Αρτίστα, Γιάννη μου! Αφού σκέφτηκα, αντί για τίτλο, να βάλω την αρχή της πρώτης πρότασης, όπως κάνει εκείνη!
   Να έχεις ένα όμορφο βράδυ

   Διαγραφή
  2. 😀😀😀
   Και τώρα, ας συμμαζευτώ και ας πάω να σχολιάσω!

   Διαγραφή
 5. Και τι να σχολιάσω;
  Δεν έχω λόγια!
  Τι έκπληξη είναι αυτή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι να πω η αρτίστα, που δεν μπορώ να συνέλθω από τα γέλια;
  😂😂😂

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και πόσο καλά με ξέρεις;
  Ότι αγαπώ τη τζαζ!
  Ότι όλα τα καίω!
  Ακόμα και τα σεντόουνια! (😂😂😂)
  Ακόμα και ότι έχω και γαλάζια νυχτικιά ξέρεις!
  Ποια είσαι τελικά Πίπη; (😂😂😂)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εντάξει, δεν λέω, μου έχουν φτάξει μιμίδια (η Μαρία η Κανελλάκη, ξέρεις...), μου έχουν γράψει ποιήματα (ο Αντρέας, δεν ξέρεις...), μου έχουν γράψει τραγούδια (ο Γιώργος ο σουίνγκ, δεν ξέρεις...), αλλά ιστορία ολόκληρη δεν μου έγραψαν ποτέ!
  Πόσο ευχαριστώ για την τιμή να με συμπεριλάβεις στη συλλογή με τις ιστορίες σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εννοείται ότι με κάποιον τρόπο θα την κλέψω την ιστορία και με κάποιον άλλο τρόπο θα την παρουσιάσω στο βλογ μου και θα τη φυλάξω, με έναν άλλο τρόπο, στο σάιδμπαρ του ιστολογίου μου!
  Κι όλα αυτά χωρίς καν να σε ρωτήσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Φυσικά, θα γίνει ανάγνωση στη μητέρα Θεοδοσία και στο στεφάνι μου, αλλά και στον υιό μου και τη συμβία του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Έπρεπε να τη βάλεις να συμμετέχει στο "Παιχνίδι με τις λέξεις"!
  Θα τους έπαιρνες τα σώβρακα, συγγνώμη, θα σάρωνες τα βραβεία ήθελα να γράψω!😂😂😂

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξέρω, θα ήταν σαν να συμμετέχεις και εσύ, κατά κάποιον τρόπο...

   Διαγραφή
 12. 😂😂😂
  Μετά από τόσο γέλιο (σε καλό να μου βγει), είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια καλή εβδομάδα αυτή που έρχεται!
  😂😂😂

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Απαντήσεις
  1. Παρακαλώ, αγαπημένη μου Αρτίστα (και μ'αυτά και μ'αυτά, νομίζω ότι σπάσαμε το ρεκόρ σχολίων σε μία μου ανάρτηση).
   Φιλάκια πολλά

   Διαγραφή
 14. Αχαχα σεντοουνια!!!!!!
  Μ' αρέσει Πίπη μου και έχεις τα συγχαρητήρια μου που έχεις την ικανότητα να κάνεις ιστορία τον καθένα μας! Μπράβο σου!!!
  Τί έπαθε η αγαπημένη μας Αρτίστα όμως, μα να κάψει το σεντόνι! Την φαντάστηκα να κάνει όνειρα μ αυτό το θαυματουργό νερό, εδώ που τα λέμε και ποιός δεν θα έκανε, πόσοι δεν θα ήθελαν να ξαναγεννηθουν!!!
  Προς το παρόν μόνο αλατάκι Ιμαλαίων τρώμε καμμιά φορά, λες να κάνει κι αυτό το θαύμα του;

  Καλό βράδυ εύχομαι σε όλη την παρέα, νομίζω πως ξέρω πως όλοι μας απόψε θα δουμε το ίδιο όνειρο :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που τη διασκέδασες την ιστορία μου, Fish Eye. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω ιστορία τον καθένα, αλλά η Αρτίστα είναι ανάμεσα στους πιο αγαπημένους μου μπλόγκερ, οπότε την έχω μελετήσει αρκετά.
   Το νεράκι καλό θα ήταν, αν βρεθεί στην πραγματικότητα θα σας ενημερώσω.
   Φιλιά και όνειρα γλυκά, πάντα

   Διαγραφή
  2. @Φις Άι
   Ναι! Καίω και σεντόουνια!
   Αφού να σκεφτείς, όταν ο Πορτοκάλογλου άκουσε σε μια παρέα να μιλούν για μένα, ήθελε να αλλάξει το τραγούδι του "Τα Καράβια Μου Καίω" και να το κάνει "Τα Σεντόνια μου Καίω"!

   Διαγραφή
  3. Λάθος. "Τα Σεντόουνια Μου Καίω" ήθελα να γράψω!

   Διαγραφή
 15. Τα γέλια της Άρτίστας ακούστηκαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη .
  Και τα δικά μου βέβαια μέχρι το Άργος 😂😂😂🤣🤣🤣🤣
  Εγώ λέω να ναυλώσουμε αεροπλάνο να πάμε όλοι μαζί στα Ιμαλάια γιατί το χρειαζόμαστε το ρεκτιφιέ μας.
  Έτσι θα μας δωθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα .
  Να είσαι καλά Πίπη για την ωραία ανάρτηση.
  Το γέλιο είναι καλό φάρμακο για τις ρυτίδες .
  Φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όου, αλήθεια; Γέλασαν και στη Θεσσαλονίκη; Συγκινούμαι πάρα πολύ.
   Άσε την αμερικάνικη εταιρεία να εκμεταλλευτεί εμπορικά την πηγή και το αγοράζουμε το νερό, πού να τρέχουμε τώρα; Άσε που θα πάθουμε και τζετ λαγκ.
   Το γέλιο κάνει καλό, γενικά. Αλλά, μιας που το ανέφερες, θα κοιτάξω να συνεργαστώ με κανέναν πλαστικό χειρουργό. Θα αναλάβω το τμήμα των αναίμακτων θεραπειών.
   Φιλάκια πολλά και σε εσένα, Ρένα μου

   Διαγραφή
  2. @Ρένα Χριστοδούλου+Πίπη
   Μόλις με ειδοποίησαν από το κοντρόλ ότι τα γέλια της Θεσσαλονίκης ακούστηκαν μέχρι το σπίτι της φίλης μου της Ζωής στα Χανιά!

   Διαγραφή
 16. οοχι Ρενα μου.το γελιο κανει ρυτιδες.αυτες ομωςΑρτιστα και Πιπη βαλθηκαν να μας κανουν καινουργιο συκωτι απο τα γελια.Τι νερα λενε τι αλατια κτλ.αλλου ειναι το κολπο.κισιζ που λεει και το κοριτσι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μωρέ, ολική ανασυγκρότηση θα σας κάνουμε! Δε θα σας μείνει κύτταρο για κύτταρο! Θα κοιτάζεστε στον καθρέφτη και δεν θα αναγνωρίζεστε!
   (Καλά, κόβω κάτι...)
   Κίσιζ και σε εσένα, Λίτσα Τ(ρελλοκοτσιδού μήπως;)

   Διαγραφή
  2. @Λίτσα Τ.
   Μη φοβάσαι το γέλιο Λίτσα!
   Η τιτανοτεράστια Έλενα Ρουμπινστάιν έλεγε ότι από τις ρυτίδες δεν θα γλιτώσει καμία μας, όμως αν γελάμε αυτές θα πάρουν το σωστό σχήμα!

   Διαγραφή
 17. Φοβερό!!! Επιτέλους γελάσαμε καιι λιγάκι. Να είσαι καλά και μπράβο σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ, Δραστήρια! Χαίρομαι που σου άρεσε το αφιέρωμά μου σε αυτό το τεράστιο ιστολογικό κεφάλαιο που λέγεται Αρτίστα. Αλλά μη μου πεις ότι ποτέ ξανά δεν είχες γελάσει! Τόσο εγώ, όσο και η Αρτίστα (και πολλοί άλλοι) δεν κάνουμε άλλη δουλειά από το να σας κάνουμε να γελάτε.
   Επειδή σε συμπαθώ, όμως, θα σου πω κι ένα μυστικό: πολύ πριν γελάσετε εσείς, έχουμε ήδη σκάσει στα γέλια εμείς!
   Φιλάκια πολλά

   Διαγραφή
 18. Πιπη μου τρελλοκοτσιδου προ αμνημονευτων ετων.Τωρα πια ενα φυλλαριστο καρε με λιγο ξεφωτο μπροστα ετσι για τσαχπινια.φιλακια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Λίτσα Τ.
   Αχ, αυτή η περιγραφή "ξέφωτο", με πέθανε!
   Λίτσα άσε ό,τι κάνεις και άνοιξε ένα βλογ!
   Θα περνάμε πολύ ωραία λέμε!

   Διαγραφή
 19. έκανα το τραγικο σφάλμα να το διαβάσω στο γραφείο! (στο διάλειμμα εννοειται. ναι καλα) και παραλίγο να ακουστώ σε όλη την περιφέρεια Αττικής.
  Αρτιστα άσε κατω τα σεντοουνια καλύτερα.... και πιάσε τπτ αλλο!
  Όσο για το νεράκι... να το βρουμε ρε παιδιά να το πιούμε!!!
  Να γυρίσουμε λιγο πισω! λιιιιιιιιιγο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Μαρία Κατ
   Α ώστε εσύ ήσουν που άκουγαν κάτι γέλια στη Σαρωνίδα;
   Όχι, το λέω γιατί με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου η Δημητρούλα και με ρώταγε αν ξέρω κάτι!
   Άσε Μαρία, δεν υπάρχει σωτηρία!
   Ό,τι και να πιάσω το καίω!
   Μα φαΐ, μα γλυκό, μα πανί, μα παιδί, όλα! Γιατί νομίζεις το παιδί όταν ήταν μωρό το έκανε μπάνιο ο Ήρωας (το στεφάνι μου);

   Διαγραφή
  2. Κάτι άκουσα κι εγώ!
   Ναι, Αρτίστα μου, εσύ, τελικά, ανάβεις φωτιές!

   Διαγραφή
 20. Κυρία Pippi εδώ ακουσε τα γέλια μου όλο το Βερολίνο τοσο ωραία που τα γράψετε και μπράβο σας!!!!!!!!!
  Μα δεν επρεπε επειδή είναι που είναι όπως είναι η αρτίστα πιάνετε και της κανετε κι αφιερώματα κι υστερα αυτή καβαλάει το καλάμι ποιο καλάμι δηλαδή το ζαχαροκάλαμο από τη Κούβα κείνο το χοντρο το τοοοοοσο με τα συχωρήσεως κι ύστερα άιντε του λόγου μου να τηνε κάνω να ξεπεζεψει!!!!!!!!! Ωχ κι αμάν αμάν τι θα πάθω πάλι!!!!!!!Πάλι αφυψηλού θα με κοιταζει!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Μαρινάκι Ζέας
   Τι έγινε Μαρινάκι;
   Ζηλεύουμε;

   Διαγραφή
  2. Βερολίνο άκουσα και ανησυχώ ότι θα μας ξαναέρθει η Μέρκελ!
   Αγαπητή Μαρίνα Ζέας, τι να την κάνω που τη συμπαθώ τόσο πολύ;
   ΥΓ: Με τη Μαρίνα Φλοίσβου έχετε συγγένεια;

   Διαγραφή
 21. Η μία καίει σεντόουνια, η άλλη καίει συμμετοχές, καλά πάτε βλέπω!
  Αν και αποσυρθείσα από τα εν-μπλόγκινγκ πεπραγμένα, το μάτι μου τα πιάνει τα καλά! ☺
  Σας διάβαζα τρώγοντας καρύδια με βιολογικό μέλι...καταλαβαίνετε.... δεν έχω ανάγκη τις πηγές στα μακρινά Ιμαλάια εγώ ! Η σωτηρία μου είναι εντελώς δικό μου θέμα.
  Στοίχημα πάω πως δεν το έχετε σκεφτεί ... τα θαύματα εμείς τα δημιουργούμε.
  Αλλά αν ήταν αλλιώς δεν θα είχε γραφτεί και τούτο το αριστούργημα, εδώ που τα λέμε!

  45 σχόλια βλέπω. Ρεκόρ για την Πίπη. Εγώ που κρατάω τα πρακτικά από το 2012 για το Παίζοντας, δεν θα ξεχάσω ποτέ τούτον τον γύρον!
  Θα τον ενθυμούμαι ως τον γύρο με τις περισσότερες εκτός συναγωνισμού συμμετοχές που άξιζαν να βγουν πρώτες!
  Αλλά ειλικρινώς αγαπητή Πίπη... Δεν έχετε διαβάσει, μα τον Τουτάτη, τις δικές μου συμμετοχές! Οπότε σας αφήνω κάπου εδώ να αναρωτιέστε για μένα, για τα πρακτικά που ανέφερα προ ολίγου, για τον καφέ που δεν ανέφερα, και να θαυμάζετε το ταλέντο σας που (εξ)απλώνεται σαν λουλουδάτο σεντόνι που μοσχοβολάει μπουκαμβίλια....

  Σας ασπάζομαι!
  Η νεοτάτη, σχεδόν πενηντάχρονη φίλη σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα τι λέω...48 με τούτο τα σχόλια...που να μετρήσουμε και τις απαντήσεις που θα ακολουθήσουν!!!

   Ένα αγαλματίδιο ( γυμνό κατά προτίμηση) για την Πίπη!!!

   Διαγραφή
  2. @Άιρις
   Καλέ ό,τι να 'ναι καίω!
   Δεν κάνω διακρίσεις!
   Φιλιά!
   Η 58χρονη αρτίστα!
   Καρδούλα.

   Διαγραφή
  3. @Άιρις
   Και με αυτό, 53 τα σχόλια!
   😀😀😀

   Διαγραφή
  4. Σχεδόν πενηντάχρονη φίλη μας, ανυπομονώ να διαβάσω τις δικές σου συμμετοχές, όσο για τις καμμένες, τι να κάνουμε; Όποιος έχει πολλές συμμετοχές, καίει και μερικές!
   Το θέμα ήταν να μην τρουπώσω στο παιχνίδι. Άπαξ και τρούπωσα, ο Θεός να μας φυλάει όλους!
   Φιλάκια πολλά (και πάμε για νέο ρεκόρ σχολίων)

   Διαγραφή
 22. Με τράβηξε από το χέρι και μου είπε. Αυτη τα λέει καλύτερα από μένα !!! Σοκ!!! Ποιος άλλος μπορεί να τα λέει κάλύτερα από την Αρτίστα??? και αυτό τι σημαίνει για μένα ??? από την δεύτερη θέση που αναγκαστικά μπήκα λόγο της πρώτης που είναι η Αρτίστα τώρα θα πάω στην τρίτη????
  Έλεος χαχαχαχαχα Περασμένες μου αγάπες νέο τραγούδι Το ευτύχημα προς όλους είναι πως δεν έκαψε το γαλάζιο νυχτικό.
  Το μεγαλύτερο ευτύχημα είναι πως γελάει
  Κάτσε να ακολουθήσω !!!
  Λοιπόν, είχα να διαβάσω τσατοσχόλια από την εποχή του παθ... που να ξερετε έσεις τι ήταν ο παθ χαχαχαχακξφαλσδκξφκ
  πολύ το χαίρομαι :)
  Εχεις δίκιο Αρτίστα, γιατί όχι όλη την εβδομάδα να μείνουμε εδω΄:)
  Αγαπητή Πίπι το γέλιο φτάνει στο Μόντρεαλ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωωωω, τα χαιρετίσματά μου στο Μόντρεαλ!
   Το'ξερα εγώ ότι η Αρτίστα θα με γνωρίσει στα καλύτερα σαλόνια! Είναι το καλύτερο παιδί!
   Όσο για τη θέση, τι πρώτη, τι δεύτερη, τι τρίτη, όλες καλές είναι, όλες παίρνουν μετάλλιο...
   Φιλιά και ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο

   Διαγραφή
  2. @Μάνια
   Δεν μπορείς να πεις Μάνια μου!
   Στα καλύτερα σ' έφερα!

   Διαγραφή
  3. @Πίπη
   Η αρτίστα το καλύτερο παιδί;
   Ε καλά, υπερβάλλεις, αλλά δεν πειράζει!

   Διαγραφή
  4. Ε ναι είναι !!!
   Σίγουρα κι ήταν !!!

   Διαγραφή
  5. @Μάνια
   Μιλ μερσί ξανθιά Θεά με τα υπέροχα μάτια! 💜

   Διαγραφή
 23. Αυτό λέω και εγ στην ξανθά θεα ( εγώ φυσικά δεν υπάρχει άλλη ) αλλά δεν το δέχεται Χαχαχα
  Πρέπει να βρω τα σαλόνια μου μετά το παθ άσε !!! Αχ τσατοσχολια λιώνω Χαχαχα
  Εγώ πάντως όλο λέω στη σιρι ´η στη λεξα εντολή να σιδερώνει αλλά τπτ!!! ( αν το καταλάβεις αυτό τότε η ξανθιά θα παραδώσει όλα τα σκήπτρα γέλιου ) φιλιαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Μάνια
   Ποια Σίρι, ποια Λέξα;
   Ούτε μια Κορτάνα δεν αξιωθήκαμε να έχουμε ακόμα στην Ελλάδα!
   Αααααααχ, μην παίζεις με τον πόνο μου Μάνια!

   Διαγραφή
  2. @ π´ιπι ( να θυμαμαι ναΥποκλίνομαι στον πόνο σου ... εγώ που έκανα τον σιρι με αντρική φωνή τουλάχιστον είναι ευγενικός άντρας μπου χαχα
   Νομίζω πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια συνομιλία με την μητέρα και την Γαλλίδα σιρι :)
   Αχ σε υχαριστβ για το κοπλιμαν ενιωσα και εγώ η πτωχή ερωτική μετανάστρια χαψαψ

   Διαγραφή
  3. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ένας διάλογος μεταξύ Σίρι και μητέρας Θεοδοσίας!
   Εδώ μιλάει με ανύπαρκτα όντα, στο λογισμικό θα κολλήσει (ελπίζω τόσην ώρα να μιλάμε για την ίδια Σίρι)! Χο, χο, χο!

   Διαγραφή
  4. Ωωω ναι για τη ίδια αλλά ανακάλυψα πως μπορώ να της δώσω εντολή να έχει φωνή αντρα ... και πάλι δεν με καταλαβαίνει και άμα τον ζοριστω μου λέει “βρήκα στο διαδίκτυο αυτά ...» άσε που δεν μιλάει ελληνικά :( η μόνη λύση να του μιλώ όπως ο ζολοτας .
   Χαχαχα χαίρομαι που γελάμε μαζί :)

   Διαγραφή
  5. Κλαίω!😂😂😂
   Με αυτά που κάνεις στη Σίρι!
   Αχ μη μου λες τέτοια τώρα και με ξεσηκώνεις και θα σκέφτομαι τη Σίρι και δεν θα με πιάνει ο ύπνος!
   Και τώρα που είπα "ύπνος" λέω να πηγαίνω σιγά-σιγά!
   Καληνύχτα Μάνια και μιλ μερσί για τη συντροφιά!
   Απόλαυσα πολύ αυτά τα τσατοσχόλια!

   Διαγραφή
 24. Οκ νόμιζα το έγραψε η πιπι χαψαψα ξανθιαααα μόνιμου τα γράφω μόνη γελάω να είστε καλά κορίτσια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Κορίτσια, καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι σας έχω "χάσει" προ πολλού...
  Αλλά, γελάστε όσο θέλετε, και μόνες και με παρέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Πίπη
   Μιλ μερσί δια την κατανόηση και, πρωτίστως, δια τη φιλοξενία!
   Προσωπικά χαλαρώνω, διότι πριν λίγο γύρισα από την εφημερίδα.
   Αλλά να, αυτό το σχόλιο ίσως είναι το τελευταίο για σήμερα και μετά πάω για ύπνο!
   Κίσιζ Πίπη!🎈

   Διαγραφή
 26. Περιπετειώδης βίος, όπως και να το κάνουμε! (Alter ego, μυρίζει).

  ΚαληΗμέρα Χαρωπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς ήρθες, Αείποτε!
   Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και για τη θετική σου ενέργεια.
   Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

   Διαγραφή
  2. @Αείποτε
   Αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό!
   Σαράντα χρόνια αρτίστα, έχω κάψει εγώ...!
   Καλό Σαββατοκύριακο Αείποτε!

   Διαγραφή
 27. Ένα λίτρο θα ήθελα παρακαλώ. Εδώ μπορώ να παραγγείλω; Και κάνει σε όοοολα καλό; Και σε αυτό που έχω υπ'όψη μου; Ωραία. Παραλαβή από Ιμαλάια:) :) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Εγώ ο άσχετος θα ήθελα να πω ότι πριν λίγο καιρό στα τριάντα μου συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος θέλει πολλά πράματα να κάνει και δεν προλαβαίνει. Γι αυτό ας κάνει όσα περισσότερα μπορεί μέχρι όντως να βρεθεί κάποιο αφέψημα (χωρίς ζάχαρη) που θα σε πάει πίσω ώστε να κάνεις ακόμα περισσότερα. Αλλά επειδή και να βγει κάτι τέτοιο δε θα το προλάβουμε, ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!
  Αρτίστα τι είπε η μητέρα για τα σεντοουνια; Σχολίασε κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αρτίστα, το παστίτσιο μόνο να μην κάψεις :)

   Διαγραφή
  2. Προφανώς, τη θέση δεν την πήρατε τυχαία, κύριε Πρόεδρε!
   Συμφωνώ με τη συμβουλή και επαυξάνω!
   Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

   Διαγραφή
  3. @Πρόεδρος
   Της απέκρυψα τεχνηέντως το καμένο σεντόουνι, γιατί πόση γκρίνια να αντέξω η βαριόμοιρη!
   Όσο για το παστίτσιοου, θα πάρω όλα τα μέτρα για να μην το κάψω.
   Θα βάλω ξυπνητήρια, χρονόμετρα, θερμόμετρα, παχύμετρα, βαθύμετρα και ότι άλλο βρεθεί!

   Διαγραφή
 29. Τα πόσα σκόλια σκοπεύετε να φθάσετε δεσποινίς Πίπη;
  Τι υποχθόνιους σκοπούς έχετε;
  Κάποιος να κρατήσει πρακτικά....
  Πόσα να προλάβω κι εγώ η δόλια;

  (καλημέρα και καλό ΣΚ!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ, τι να κάνω, Αριστέα μου; Να μην απαντάω στα σχόλια; Δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου.
   Το ρεκόρ των σχολίων δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, πάντως (εκτός αν κάνω μόνιμη πρωταγωνίστρια των ιστοριών μου την Αρτίστα).
   Φιλάκια πολλά και καλό Σ/Κ και σε εσένα

   Διαγραφή
  2. @Άιρις
   Καλημέρα Άιρις!
   Για τα πρακτικά, 85 σχόλια με αυτό!
   Καλό Σαββατοκύριακο!
   Καρδούλα.

   Διαγραφή
 30. Ευτυχώς που υπάρχετε αμφότερες στην γειτονιά, κορίτσια, και ρίχνουμε κάτι γέλια ξεγυρισμένα. Πίπη μου, υψώνω το ποτήρι μου στην έμπνευσή σου και το χιούμορ σου.

  Πολλά φιλιά και στις δυο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Λυσίππη
   Μιλ μερσί δίαρ Λυσίππη!
   Σου αποστέλλω κι εγώ με τη σειρά μου ασπασμούς!
   Και μπαλόνι. Δια παν ενδεχόμενον! 🎈

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Λυσίππη μου, αλλά αυτό με το ύψωμα του ποτηριού να το προσέχεις, ενδέχεται να μεθύσεις!
   Πολλά φιλιά

   Διαγραφή
 31. Δεν πήρα μυρωδιά το καμένο σεντόουνι τόσες μέρες γιατί είχα πάει μια βολτίτσα...να εδώ κοντά...στα Ιμαλάια!
  Έπινα. έπινα νερό και μάλλον το παράκανα. Τώρα θα λουστώ τα αποτελέσματα!
  Αύριο ξεκινάω νηπιαγωγείο!

  Πίπη μου είσαι απίστευτη!
  Και η Αρτίστα είναι απίστευτη!

  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Μεμαρία
   Νηπιαγωγείο;
   Χμ... Ζακέτα να πάρεις!
   Μιλ μερσί Μεμαρία, αλλά όχι!
   Μονο η Πίπη είναι η απίστευτη στην όλη υπόθεση!
   Άντε και η Θεοδοσία!
   Κίσιζ δίαρ!

   Διαγραφή
  2. Καλή αρχή, Μεμαρία μου, στο νηπιαγωγείο, και να προσέχεις να παίζεις φρόνιμα με τα άλλα παιδάκια!
   Πολλά φιλάκια και σε εσένα

   Διαγραφή

 32. (αυτό για να ξεπεράσουμε τα 90!! ☺ Ε, Αρτίστα μου;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Άιρις!
   Και να τα εκατοστήσουμε!
   💝

   Διαγραφή
  2. Είχατε δεν είχατε, μου το κάνατε τσατ ρουμ το μπλογκ!
   Φιλάκια

   Διαγραφή
  3. @Πίπη
   Σιγά που δεν θα το κάναμε τσατ ρουμ!
   Πάντως να ξέρεις οτι το χάρηκα πάρα πολύ όλο αυτό με τα σχόλια!
   Με γύρισε στο 2010 και στο βλογ που διατηρούσα τότε και γίνονταν κουβέντα ατελείωτη στο χώρο των σχολίων, καμιά φορά και εκτός θέματος της ανάρτησης!
   Τι καμιά φορά; Τις περισσότερες φορές!
   Ευχαριστώ πολύ για όλα Πίπη!
   Μετά από αυτό που έζησα εδώ πέρα μέσα, φεύγω σίγουρη ότι θα έχουμε μια πολύ καλή εβδομάδα!
   Κίσιζ δίαρ!

   Διαγραφή
 33. Εεεεε που πατε κοριτσια; δεν τελειωσαν τα σχόλια ..μπορει να ήρθα τελευταια και καταιδρωμενη (λογο απουσιας ιντερνετ) αλλα αποζημειώθηκα.. με τα γελια ..κλαιω..απο τα σχολια που διαβασα Πιπη μου λαι αρτίστα μου.. καλα τωρα που μπλεξατε μαζι ποιος σας πιανει και ποιος μας πιανει και εμας που θα περναμε να τα λεμε..
  Απιστευτη εμπνευση το αφιερωμα σου στην αρτιστα αλλα την επομενη φορα να μην την βαζεις να καιει τα σεντόουνια..
  ααααα και να μου φυλαξετε νερό ..μην το πιειτε όλο...και εμεις θελουμε νιατο...προπαντως εγω...χα..χα.. σας αφηνω τωρα να παω μια βολτα απο τις αρτιστας θεά..μια και το ιντερνεντ μου εχει αποκατασταθεί...σας φιλω και τις δυο απο εδω.. την αγαπη μου φιλακιαααα!!!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Ρουλάκι
   Εδώ κλαίω εγώ ακόμα με τα σχόλια, δεν θα έκλαιγες εσύ που τα έχεις και πρόσφατα;
   Καλά, στο επόμενο κείμενο θα με βάλει να καίω την καλύβα μου, όπως στο τραγούδι του 1952 "Έκαψα την καλύβα μου" με την Σωτηρία τη Μπέλλου και τον Σπύρο τον Ζαγοραίο! Άκουσέ το: https://www.youtube.com/watch?v=rAtg_6b6jvA
   Κίσιζ Ρουλάκι και καλό μήνα!

   Διαγραφή
  2. Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι, Ρούλα μου!
   Χαίρομαι που έκλαψες από τα γέλια, και χαίρομαι που αποκαταστάθηκε και το ίντερνετ.
   Όσο για την καλύβα, θα ασχοληθώ μαζί της μόνο αν είναι μία από τις λέξεις του παιχνιδιού, το σωστό να λέγεται!
   Φιλάκια πολλά και καλό μήνα

   Διαγραφή
 34. Πίπη μου, αφού το μπλογκ σου έγινε πλέον chat room, περνώ κι εγώ να πω την κουβέντα μου! Χα, χα! Λάτρεψα το κείμενό σου για την αγαπημένη μας Αρτίστα. Έριξα πολύ γέλιο. Είναι σαν να τη βλέπω τώρα να ψάχνει σταθμό στο ραδιόφωνο και να καίει τα σεντόνια! Χα, χα. Πάντα τέτοιες όμορφες εμπνεύσεις σου εύχομαι, κοπέλα μου.
  Και: Αρτίστα μου, να είσαι πιο προσεκτική σε παρακαλώ. Όταν σιδερώνουμε, δεν ψάχνουμε σταθμούς στο ραδιόφωνο, δεν πιάνουμε κουβέντα με τη γειτόνισσα, με την Κλημεντίνη κλπ. ΟΚ? Χα, χα. Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που γέλασες, Μία μου, και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Όσο για την Αρτίστα, εντάξει, το ομολογώ, ήμουν λίγο υπερβολική... Λίγο στην άκρη κάηκε, ίσα που κιτρίνησε λιγουλάκι, στο κάτω μέρος, θα το στρώσει το σεντόνι και δε θα φαίνεται. Και μη νομίζεις, αν δεν ήταν η είδηση για το νερό, δεν θα το είχε κάψει το σεντόνι.
   Φιλάκια πολλά

   Διαγραφή
  2. @Μία
   Ναι Μία, αλλά άμα δεν καίω τα σεντόουνια, πώς θα εμπνέω τους συγγραφείς να γράφουν έπη για μένα;
   Δεν γίνονται αυτά! Θα τα καίω!
   Κίσιζ!

   Διαγραφή
 35. Εντάξει, έχεις ανεβάσει πολύ το επίπεδο! Σε λατρεύω λέμε!!!!
  Θα προσπαθήσω στο επόμενο να ανταποκριθώ κι εγώ!
  😂😂😂😂
  😍😍😍😍

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξέρω, Γούμαν μου, με αυτήν την ιστορία το τερμάτισα! Δε νομίζω να γράψω τίποτα πιο "καμμένο" από αυτό, πραγματικά σκέφτομαι να κρεμάσω το... πληκτρολόγιό μου!
   Δεν βλέπω την ώρα να βρεθούμε και οι δύο σε δημιουργικό οίστρο και να κονταροχτυπηθούμε στις μη συμμετοχές!
   Φιλάκια

   Διαγραφή
 36. Καλησπέρα Πίππη. Ήμουν στον Γιάννη Πιτ και του έγραφα για την Ελουαζ, μια νουβέλα που ολοκληρωσε. Από πάνω βλέπω το σχόλιο της Αρτίστα..τρέχω στο μπλογκ της, πατώ follow, πάω να διαβάσω και βλέπω μιαν ανάρτηση που λέει να ρθω στην Πίππη αν θέλω να μάθω για την Αρτίστα. Πού είναι η Πίππη ρωτάω, έδω εδώ εδώ λένε τα φωτεινά γράμματα. Ηρθα πατώ follow, αρχίζω να διαβάζω.. Κλαίω.
  Καλώς σας βρήκα κορίτσια και τις δύο!
  Νομίζω είμαι το σχόλιό Νο 103��

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αμ'δε που είσαι το σχόλιο 103, το 105 είσαι! Εμ, βέβαια, από το πολύ το κλάμα έχασες το μέτρημα!
   Δεν πειράζει, και η Αρτίστα και εγώ δε δίνουμε σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες...
   Καλώς ήρθες, λοιπόν, Σταυρούλα, στα μέρη μου και εύχομαι εδώ μέσα να μην κλαις, αλλά αν νιώσεις την υποχρέωση (αν το συστήσει, για παράδειγμα, ο Ζαμπούνης), να κλάψεις μόνο από τα γέλια!
   Φιλάκια

   Διαγραφή
  2. Καλή μου Πίππη, οι άνθρωποι που με το χιούμορ τους και την αμεσότητά τους προσφέρουν τόσο γέλιο στους άλλους είναι ευλογημένοι και όσοι έχουν τη χαρά να τους συναναστρέφονται είναι εξαιρετικά τυχεροί. Αλήθεια χαίρομαι πολύ που σας αντάμωσα και τις δυο και εύχομαι όλα τα χαμόγελα και τα γέλια που χαρίζετε να γυρνούν διπλά και τρίδιπλα στην αγκαλιά σας!
   Φιλιά και απο μένα !

   Διαγραφή
  3. Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έγραφε το χαρτάκι που είχε μέσα του το τυχερό μου κουλουράκι,σε ένα ασιατικό εστιατόριο που έφαγα τις προάλλες!
   Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, Σταυρούλα μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι η θετική ενέργεια ανακυκλώνεται.
   Να έχεις ένα όμορφο βράδυ

   Διαγραφή
  4. @Σταυρούλα Δεκούλου Παπαδημητρίου
   Και ημείς χαιρόμεθα γι αυτή την αντάμωση και ευχαριστούμε δια τα καλά σου λόγια!
   Είθε η ευχή σου να βγει αληθινή και να μπορούμε εσαεί να χαρίζουμε χαμόγελα στους φίλους που μας επισκέπτονται!

   Διαγραφή
 37. Μια σελίδα από το ημερολόγιο της Αρτίστας!
  Καίει εκτός όλων των άλλων και καρδιές να ξέρετε!

  Πολύ ωραίο Πίπη, ήταν ευκαιρία να σε γνωρίσω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Χαίρομαι που σου άρεσε, Mary μου, καλώς ήρθες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

To comment or not to comment? That is the question