Κάτι χρόνια είχε η Πίπη να βρεθεί με τη φίλη της τη Ροδαλόφτερη, και γι'αυτό δεν έφταιγε που η Ροδαλόφτερη είναι μια χαμογελαστή νεράιδα με διάφανα φτερά, ούτε που η Πίπη είναι μια αλλοπαρμένη. Όλοι το ξέρουμε, δα, ότι πολλές φορές προσπαθούμε να κανονίσουμε συναντήσεις, αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όταν, όμως, υπάρχει η θέληση, τελικά βρίσκεται και ο τρόπος, και η Πίπη κατάφερε να βρεθεί με τη Ροδαλόφτερη!
Οι δύο φίλες είχαν πολλά να πουν, έπρεπε να καλύψουν τόσον καιρό, που μιλούσαν, και μιλούσαν, και μιλούσαν... Και όπως με όλες τις φιλίες, ήταν σαν να μην είχε περάσει ούτε μία μέρα από την τελευταία τους συνάντηση.
Βέβαια, έτσι καθώς ήταν απορροφημένες στα δικά τους, η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεχαν και πολύ τι συνέβαινε γύρω τους. Και αυτό δεν είναι κατ'ανάγκην κακό, όμως τη συγκεκριμένη μέρα... Χμ, μάλλον θα πρέπει να την πιάσουμε αλλιώς την ιστορία.
Θυμάστε εκείνο το καμουφλαρισμένο κάστρο εκείνης της κακιάς μάγισσας, που είχε ανακαλύψει η Πίπη και το είχε βγάλει και φωτογραφία; Ε, λοιπόν, αυτό δεν ήταν καθόλου μικρό πράγμα στον κόσμο των μαγισσών, και είναι λογικό να το φέρουν βαρέως όταν τα μαγικά τους κόλπα αποκαλύπτονται. Όταν αποκαλύφθηκε, λοιπόν, το καμουφλαρισμένο κάστρο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Απανταχού Μαγισσών - Π.Ο.Α.Μ., για συντομία - συγκάλεσε εκτάκτως συνέδριο!
Οι μάγισσες από όλο τον κόσμο μαζεύτηκαν σε μία μυστική τοποθεσία, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου, και ήταν όλες τους πολύ εκνευρισμένες, που ένας άνθρωπος - έστω κι αν αυτός ο άνθρωπος ήταν η Πίπη - είχε ανακαλύψει ένα ολόκληρο κάστρο μάγισσας, κρυμμένο πίσω από τις ομίχλες άπειρων μαγικών φίλτρων και καμουφλαρισμένο με χιλιάδες ξόρκια. Η μάγισσα του κάστρου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Ήταν προφανές ότι κάτι δεν είχε κάνει σωστά.
Η μάγισσα, που ο ήχος του ονόματός της θύμιζε κρώξιμο κορακιού, κάτι που σήμαινε ότι το όνομά της δεν μπορούσε να γραφτεί με τα γράμματα κανενός ανθρώπινου αλφαβήτου, διαβεβαίωσε ότι είχε ακολουθήσει το σωστό τελετουργικό και είχε χρησιμοποιήσει τις σωστές δοσολογίες στα φίλτρα της, όπως αυτά ήταν καταγεγραμμένα στην Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια της Μαγικής Σοφίας, που ως γνωστόν υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε μάγισσας που σέβεται τον εαυτό της. Ορκίστηκε στο Μαγικό Καταρολόγιο ότι δεν είχε παραβεί κανέναν απολύτως κανόνα και ότι είχε υπάρξει πάντα πιστή στο πρωτόκολλο.
Η μάγισσα - ας την πούμε Κρακρά, χάριν ευκολίας - δε φαίνεται να έπεισε τις υπόλοιπες μάγισσες για την αθωότητά της. Στην καλύτερη περίπτωση, είπαν, είχε υποπέσει σε ασυγχώρητο σφάλμα. Αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει ατιμώρητη. Ο κίνδυνος να τη μιμηθούν και άλλες μάγισσες στην επιπολαιότητα ήταν υπαρκτός, και τι θα γινόταν αν, το ένα μετά το άλλο, αποκαλύπτονταν στους ανθρώπους όλα τους τα μυστικά; Η τιμωρία που προτάθηκε ήταν ιδιαίτερα αυστηρή: αποβολή από την ομοσπονδία, αφαίρεση της κάρτας μέλους, κατάσχεση της σκούπας της, του μυτερού της καπέλου, και όλων των μαγικών της βιβλίων. Με άλλα λόγια, η μάγισσα Κρακρά θα έπαυε να είναι μάγισσα.
Αυτό ήταν κάτι που η μάγισσα Κρακρά θεώρησε μεγάλη προσβολή προς το πρόσωπό της, κυρίως επειδή είχε ξοδέψει τα τελευταία οκτακόσια πενήντα δύο χρόνια για να χτίσει - με μεγάλο κόπο, είναι η αλήθεια - το όνομά της, και να γίνει μία από τις πιο κακές μάγισσες όλων των εποχών. Επικαλούμενη, λοιπόν, το άμεμπτο παρελθόν της, ζήτησε να της δοθεί μια ευκαιρία για να μπορέσει να διορθώσει τα πράγματα.
Δεν χρειαζόταν τα βιβλία της, αφού, ύστερα από τόσα χρόνια όλα τα ξόρκια τα ήξερε απ'έξω, χωρίς το μυτερό της καπέλο, όμως, ένιωθε γυμνή. Σε αντάλλαγμα για το μυτερό της καπέλο, λοιπόν, υποσχόταν να εντοπίσει την Πίπη, να την παρακολουθήσει, να βρει όλα της τα αδύνατα σημεία, και να φροντίσει ώστε να πάψει να αποτελεί απειλή για τον κόσμο των μαγισσών. Αυτό ήταν κάτι που όλες οι μάγισσες το επιθυμούσαν, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιες από τις μάγισσες του προεδρείου της είχαν μια μικρή αδυναμία, η μάγισσα Κρακρά πέτυχε αυτό που ήθελε.
- Εντάξει, της είπαν, θα σου τη δώσουμε την ευκαιρία, όμως έχεις προθεσμία τρία χρόνια για να βρεις την Πίπη και να την τακτοποιήσεις, ή να την φέρεις σε εμάς να την τακτοποιήσουμε.
- Θα την βρω πολύ νωρίτερα, είπε εκείνη.
- Και, θυμήσου: σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεις αντιληπτή. Αυτό, ως γνωστόν, είναι η μεγαλύτερη ντροπή για μία μάγισσα και θα σημάνει την οριστική σου διαγραφή, τόσο από την ομοσπονδία, όσο και από το Λίμπρο Ντ'Όρο των μαγισσών, καθώς επίσης και την οριστική και αμετάκλητη κατάσχεση του καπέλου σου. Συνεννοηθήκαμε;
Εννοείται ότι η μάγισσα δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση - δε θα μπορούσε, άλλωστε - και, έτσι, από εκείνη τη μέρα άρχισε να ψάχνει μανιωδώς την Πίπη. Την έψαχνε παντού: στις πόλεις, στα χωριά, στη θάλασσα, στον ουρανό, μέσα στις μυρμηγκότρυπες, μέσα στις αετοφωλιές... Αλλά, πουθενά δεν την έβρισκε. Ώσπου μια μέρα της ήρθε μια ιδέα. Και αν η Πίπη ζούσε κάπου εκεί κοντά στο κάστρο της; Και αποφάσισε να παρακολουθήσει την παλιά της γειτονιά.
Χρειάστηκε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για να μη γίνει αντιληπτή, βέβαια. Το κάστρο της είχε γίνει τουριστικό αξιοθέατο και περιτριγυριζόταν όλες τις ώρες από τουρίστες οπλισμένους με φωτογραφικές μηχανές και κινητά. Και πότε το φωτογράφιζαν από την μία του πλευρά, πότε από την άλλη, πότε με το φως του ήλιου, πότε με το φως του φεγγαριού...
Η μάγισσα Κρακρά κρύφτηκε σε έναν κήπο εκεί κοντά και παρακολουθούσε με τις ώρες. Πέρασε μία μέρα, πέρασαν δύο, πέρασε μία βδομάδα, η μάγισσα κόντευε να βγάλει ρίζες και να γίνει ένα με τα φυτά του κήπου. Και πάνω που άρχισε να απελπίζεται, τσουπ! Να'τη η Πίπη!
Η μάγισσα χάρηκε με την επιτυχία της και άρχισε να ακολουθεί την Πίπη πολύ προσεκτικά, για να μη γίνει αντιληπτή. Την είδε να μπαίνει σε ένα σπίτι.
- Ώστε εδώ μένει! είπε η μάγισσα και χαμογέλασε.
Και κρύφτηκε σε κάτι δέντρα απέναντι για να συνεχίσει την παρακολούθηση. Όμως, ύστερα από μερικές ώρες η Πίπη ξαναπρόβαλε στον δρόμο.
- Πού πάει, βραδιάτικα; αναρωτήθηκε η μάγισσα.
Άρχισε και πάλι να ακολουθεί την Πίπη, και ευτυχώς που είχε σκοτεινιάσει, διότι η παρακολούθηση στα σκοτεινά ήταν πολύ πιο εύκολη για εκείνη. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η Πίπη περπατούσε και όλο περπατούσε, και δε φαινόταν να έχει σκοπό να σταματήσει να περπατάει. Μα πού πήγαινε, επιτέλους;
Τη μάγισσα την πονούσαν τα πόδια της από το πολύ περπάτημα και ένιωσε πολύ μεγάλη νοσταλγία για την σκούπα της, σε αντίθεση με την Πίπη, που συνέχιζε να περπατά απτόητη και δε φαινόταν να χρειάζεται καμία σκούπα. Και πάνω που η μάγισσα είχε αρχίσει να νιώθει ότι ίσως και να μην κατάφερνε να ακολουθήσει την Πίπη μέχρι το τέλος, η Πίπη μπήκε σε ένα άλλο σπίτι. Είχαν φτάσει στη Χώρα του διαμερίσματος. Και η μάγισσα κατάλαβε ότι εκεί έμενε, τελικά, η Πίπη.
Έκτοτε, η μάγισσα ακολουθούσε την Πίπη παντού, προσπαθώντας να ανακαλύψει τα αδύνατά της σημεία. Άλλες φορές, πάλι, κρυβόταν λίγο πιο μακριά και παρακολουθούσε τη Χώρα της μπροστινής ή τη Χώρα της πίσω βεράντας, αλλά και οι συζητήσεις με τα φυτά δεν την βοήθησαν ιδιαίτερα.
Μέχρι τη μέρα που η Πίπη κανόνισε να βρεθεί με τη φίλη της τη Ροδαλόφτερη, η μάγισσα δεν είχε κάνει την παραμικρή πρόοδο. Όταν, όμως, την ακολούθησε και την είδε να συναντάει τη φίλη της, κατάλαβε ότι θα μάθαινε πολλά.
Και έτσι, λοιπόν, η Πίπη και η Ροδαλόφτερη μιλούσαν, και μιλούσαν, και έλεγαν τα νέα τους, και η μάγισσα λίγο πιο πέρα είχε βγάλει ένα σημειωματάριο και σημείωνε, και σημείωνε... Ω, πόσο εύκολο ήταν τελικά να παρακολουθήσεις την Πίπη, αρκεί να βρεθείς στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή! Η Πίπη και η Ροδαλόφτερη, στο μεταξύ, δεν είχαν πάρει χαμπάρι! Κι ας είναι η Πίπη, τόσο ανοιχτομάτα! Κι ας είναι η Ροδαλόφτερη τόσο ευαίσθητη!
Πέρασε η ώρα, και η Πίπη με τη Ροδαλόφτερη αποφάσισαν να περπατήσουν λίγο. Το περιβάλλον ήταν πολύ όμορφο, και η βόλτα θα ήταν πολύ ευχάριστη. Η μάγισσα άρχισε να τις ακολουθεί. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο για εκείνην να κρυφτεί ανάμεσα σε όλα εκείνα τα δέντρα που υπήρχαν γύρω-γύρω.
Οι δύο φίλες περπατούσαν και μιλούσαν, περπατούσαν και μιλούσαν, και η μάγισσα τις ακολουθούσε και σημείωνε, τις ακολουθούσε και σημείωνε.
- Τι ωραία που είναι εδώ! είπαν οι δύο φίλες. Τα δέντρα είναι τόσο όμορφα, τα χρώματα, το φως, είναι όλα υπέροχα!
Και τότε, η Ροδαλόφτερη είπε κάτι που κανείς δε θα περίμενε να πει.
- Α, για δες: ένα καπέλο μάγισσας! είπε.
Η Πίπη στράφηκε προς το μέρος που κοιτούσε η Ροδαλόφτερη. Ναι, φυσικά, το έβλεπε και αυτή. Ήταν ξεκάθαρα ένα μυτερό καπέλο μάγισσας. Πράσινο σαν τα γύρω δέντρα, αλλά τόσο, μα τόσο διαφορετικό από εκείνα!
Και εκείνη την στιγμή η Πίπη κατάλαβε ότι το καπέλο δεν βρισκόταν μόνο του εκεί πέρα, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά ότι, σίγουρα, από κάτω του έκρυβε μια μάγισσα. Αλλά και η μάγισσα κατάλαβε κάτι. Κατάλαβε ότι όλη η παρακολούθηση είχε πάει χαμένη και ότι εκείνη ήταν η τελευταία μέρα που φορούσε το αγαπημένο της καπέλο. Από την επόμενη θα ήταν μία απλή, κοινή θνητή.
Και όλα αυτά, χάρη στην παρατηρητικότητα της Ροδαλόφτερης...
Σημ: Η φωτογραφία είναι δική μου και βγήκε εξαιτίας της Ροδαλόφτερης, που εντόπισε το μυτερό καπέλο.
Α εδώ τα πράγματα έχουν πολύ μεγάλο παρασκήνιο. Και, ειλικρινά δηλώνω ότι δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά πράγματα. Προφανώς ο μαγικός κόσμος είναι, έτσι κι αλλιώς μπερδεμένος, οπότε άντε να βγάλεις άκρη αλλά είμαι σίγουρος ότι η αγαπητή Πίπη θα μάς δώσει τις δέουσες εξηγήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφες και καλοκαιρινές στιγμές να ευχηθώ ολόψυχα στην αγαπημένη μας φίλη και σε ότι κάνει.
Σε μπέρδεψα, Γιάννη μου, έτσι; Εμ', τι να καταλάβεις και εσύ, που ψάχνεις πάντα τα κρυφά νοήματα ανάμεσα από τις γραμμές; Πολύ θέλει ο άνθρωπος;
ΔιαγραφήΑς σε ξεμπερδέψω, λοιπόν. Το μόνο παρασκήνιο ήταν που βρέθηκε αυτό το κυπαρίσσι-καπέλο στον δρόμο μου (όχι ακριβώς μπροστά μου, εκεί παραδίπλα ήτανε), το έβγαλα φωτογραφία και ύστερα αποφάσισα ότι η φωτογραφία ήταν κρίμα να πάει χαμένη, οπότε έπρεπε να σκεφτώ κάτι για να ντύσω τη φωτογραφία. Ύστερα θυμήθηκα την άλλη φωτογραφία που είχα βγάλει με το κάστρο της μάγισσας, και μου προέκυψε αυτή η "ιστορία".
Ελπίζω, πέρα από τον προβληματισμό, η ανάρτησή μου να σε διασκέδασε και λίγο. Και εύχομαι να περνάς καλά και δροσερά, όπου κι αν βρίσκεσαι.
Πολλά φιλιά
Είσαι απίστευτη έτσι; Σε λατρεύω! Το κυπαρίσσι, το είδα αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ήταν η αφορμή για να δημιουργήσεις αυτή σου την έμπνευση. Πάντα απολαμβάνω τις ιστορίες σου. Το ξέρεις αυτό δα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια καλή μου φίλη. Ευχές καρδιάς.
Πω...πω...γέρασα αφού δεν θυμάμαι την φωτογραφία του κάστρου Πίππη μου...αμ και εσύ δεν βάζεις ένα "ΕΔΏ " θα το βρείτε... υπάρχουν και κάποιοι που δεν θυμούνται, που έχουν ένα μυαλό και αυτό χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο τι να σου κάνει το καημένο; 🤣
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τώρα πάμε στο προκείμενο και στην παρακολούθηση της Πίππης από την μάγισσα... Μα πως το φοράς τόσο μυτερό καπέλο κυρά μάγισσα; Αφού παρακολουθούσες έπρεπε να το βγάλεις ...που πας Καραμήτρο (ωωω συγνώμη κυρά μάγισσα ήθελα να πω) με τόσο μυτερό καπέλο; δεν το σκέφτηκες πως θα σε βρούνε από την κορυφή του; εμ γι αυτό σε πήρε μυρωδιά η Πίππη...παταγώδη αποτυχία και με βούλα μάλιστα!
Δεν ξέρω αν θα σου δώσει το επόμενο συνέδριο -συμβούλιο των μαγισσών άλλη ευκαιρία, αν σου δώσει θα είσαι τυχερή και την επόμενη φορά να προσέχεις ποιον πας να παρακολουθήσεις...
Μα την Πίππη και εσύ; ω μοντιέ! Δεν ήξερες , δεν ρώταγες; 🤣🤣
Φιλιά από την κάτω χώρα!! 😘
Σιγά μη γέρασες εσύ, Ρούλα μου! Εσύ είσαι νινί ακόμα! Και τι έγινε που δεν τη θυμάσαι την ανάρτηση με το κάστρο; Ορίστε ο σύνδεσμος για να τη θυμηθείς: https://oxeiaglossopathia.blogspot.com/2022/01/blog-post_19.html
ΔιαγραφήΌσο για τη μάγισσα, δεν έπρεπε να εκπλαγείς καθόλου που την πάτησε. Δε λέει η παροιμία "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται"; Και δεν υπάρχει περίπτωση να της δώσουν κι άλλη ευκαιρία, το πάθημά της είναι ασυγχώρητο. Οπότε, ησυχάσαμε από αυτήν δια παντός. Ελπίζω, βέβαια, να μη ζηλέψει τα χαϊρια της καμιά πρώην συνάδελφός της και έχουμε άλλα...
Πολλά φιλιά στην κάτω χώρα και τους κατοίκους της
Επανέρχομαι για να δηλώσω ότι, τώρα που ξαναδιάβασα και εγώ την παλιά μου ανάρτηση, διαπιστώνω ότι υπέπεσα σε σφάλμα. Ξέχασα ότι η μάγισσα στην παλιά ανάρτηση λεγόταν Μαλέφισεντ και της έδωσα άλλο όνομα! Βλέπεις, Ρούλα μου, δε γερνάς μόνο εσύ, και η Πίπη γερνάει και ξεχνάει!
ΔιαγραφήΑς τα μπαλώσουμε, όμως, και ας πούμε ότι το όνομα Μαλέφισεντ ήταν αυτό με το οποίο την ήξερε ο κόσμος των ανθρώπων και ότι το άλλο, αυτό που ο ήχος του θύμιζε κρώξιμο πουλιών, ήταν το κανονικό, αυτό με το οποίο ήταν γνωστή στον κόσμο των μαγισσών.
Εδώ που τα λέμε, μπορούμε και να προσποιηθούμε ότι δεν αντιληφθήκαμε το σφάλμα...
Αααααα μα είπα και εγώ να μην θυμάμαι; ναι την θυμήθηκα την κακιά μάγισσα και σίγουρα θα σου είχα αφήσει σχόλιο, αν είχα πατήσει δημοσίευση, που δεν το έκανα... θυμήθηκα τον κορμό το δέντρου... τα κάνω κάτι τέτοια 🤣🤣
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως όπως και να την έλεγαν το θέμα είναι ότι μας άφησε δια παντός.
Αν θέλουμε μάγισσες νααααα γεμάτος ο κόσμος Πίππη μου ε; 😉 🤗