Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Παντού και πουθενά

     
     Η Χώρα του Παντού και του Πουθενά είναι μία χώρα μαγική. Κι αυτό, επειδή εκεί όλα είναι υπέροχα, όλα είναι θαυμάσια. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα είναι πάντα χαμογελαστοί, επειδή είναι πάντα χαρούμενοι. Και πώς να μην είναι χαρούμενοι, αφού κάνουν ό,τι θέλουν; 
     Όλοι μένουν σε υπέροχα σπίτια, ανάλογα με τα γούστα τους. Άλλος μένει σε σκάφος και κοιμάται σε κουκέτα, και τον νανουρίζει κάθε βράδυ η θάλασσα. Άλλος μένει επάνω σε ένα δέντρο, και ξυπνάει και κοιμάται παρέα με τα πουλιά. Άλλος μένει μέσα σε μια σκηνή, και το βράδυ ανοίγει την οροφή της και μετράει τα αστέρια. Άλλος μένει σε έναν πύργο, στην κορυφή ενός λόφου και αγναντεύει τη θέα όλη μέρα.
     Κανένας δεν ξυπνάει πρωί-πρωί, όλοι κοιμούνται όσο θέλουν. Είναι έγκλημα να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, στη Χώρα του Παντού και του Πουθενά, έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση. Αλλά μην ανησυχείτε, κανένας δεν έχει εγκληματήσει μέχρι σήμερα, και οι φυλακές είναι εντελώς άδειες.
     Ο καθένας εργάζεται στον τομέα που θέλει: άλλος είναι θηριοδαμαστής πεταλούδων, άλλος είναι οδοντίατρος κροκοδείλων, άλλος είναι κυνηγός μπαλονιών, γενικά υπάρχει μία πληθώρα επαγγελμάτων και όλοι εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο.
     Για τις μετακινήσεις τους, οι περισσότεροι επιλέγουν το πέταγμα, αλλά δε λένε όχι και σε ένα πλεούμενο. Για τους μοναχικούς τύπους υπάρχουν μικρά πλεούμενα, ενώ οι πιο κοινωνικοί προτιμούν τα μεγάλα σκάφη. Είναι πολύ ευχάριστη η μετακίνηση με πλεούμενο, ιδιαίτερα επειδή σε όλα τα ποτάμια της χώρας τρέχει παγωτό. Όπως είναι λογικό, το πιο δημοφιλές ποτάμι είναι το σοκολατούχο, ενώ από κοντά ακολουθεί το φραουλένιο. Το ποτάμι με το παγωτό βανίλια δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και το επιλέγουν μόνο οι σνομπ. Αλλά ακόμα και εκείνοι, στο κατάστρωμα πίνουν μιλκσέικ σοκολάτα.
     Οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων είναι τα δέντρα, και ιδιαίτερα τα γέρικα. Τα πιο γέρικα δέντρα είναι πολύ δημοφιλή και την πρώτη μέρα της Άνοιξης, άνθρωποι από όλη τη χώρα τα επισκέπτονται κρατώντας στα χέρια τους εξημερωμένες πεταλούδες και ζητάνε να μάθουν τα μελλούμενα, τα οποία πάντα είναι ευχάριστα.
     Ο ήλιος δεν καίει ποτέ στη Χώρα του Παντού και του Πουθενά και οι βροχές είναι λιγοστές, αλλά ουσιαστικές και πολύ διασκεδαστικές, καθώς γεμίζουν τη χώρα με ουράνια τόξα. Χιόνι δεν πέφτει ποτέ, αλλά οι άνθρωποι πάντα στολίζουν τα σπίτια τους με σχήματα χιονονιφάδων.
     Πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να την βρουν αυτή τη μαγική χώρα, αλλά αφού ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρισαν πίσω άπραγοι. Κάποιοι είπαν πως βρίσκεται στον Ισημερινό, και πότε περνάει στο βόρειο ημισφαίριο και πότε περνάει στο νότιο, γι'αυτό είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Κάποιοι άλλοι είπαν πως βρίσκεται στον Αρκτικό ωκεανό, και μάλιστα ότι βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Πολικό αστέρα, γι'αυτό είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Πολλοί εξερευνητές ξεκίνησαν με την πυξίδα στο χέρι, αλλά δεν την βρήκαν, ενώ άλλοι που περπατούσαν χωρίς συγκεκριμένο προορισμό ορκίζονται ότι τη συνάντησαν ακριβώς μπροστά τους.
     Αυτοί που δεν την βρήκαν ποτέ δηλώνουν με σιγουριά ότι αυτή η χώρα δεν βρίσκεται πουθενά, αλλά όσοι τη συνάντησαν, έστω και φευγαλέα, δεν αμφιβάλλουν ότι αυτή η χώρα βρίσκεται παντού. Τι κρίμα να μην μπορεί να βρεθεί ένα κοινό σημείο συνάντησης! Πόσο μάλλον που και οι δύο θεωρίες είναι απόλυτα ακριβείς!
     Κι αν θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο όνομα σε αυτή την τόσο θαυμαστή χώρα, αν θέλουμε να τη φωνάξουμε με μία λέξη, ελπίζοντας να ανήκουμε σε εκείνους που τους αποκαλύπτεται και όχι σε εκείνους που τους κρύβεται, θα πρέπει να την πούμε Φαντασία. Έτσι απλά.

7 σχόλια:

 1. Η ιδανική χώρα!
  Ονειρεμένη!
  Δεν μου είχε μιλήσει ποτέ κανείς για αυτήν, αλλά τώρα που έκανες αναφορά, θα αρχίσω να την ψάχνω!
  Για τον ήλιο που δεν καίει εκεί και για τα ποτάμια βανίλιας (ναι, πες με και σνομπ τώρα) και για τα γέρικα δέντρα!
  Και άμα τη βρω, θα πιάσω και δουλειά εκεί. Θα είμαι ντι τζέι και θα τους κάνω όλους πιο χαρούμενους με τις μουσικές που θα βάζω!
  Και μετά οι κυνηγοί μπαλονιών θα μου χαρίζουν κόκκινα μπαλόνια!
  Και θα είμαι πολύ χαρούμενη!
  Και θα κρατάω το ένα για μένα και τα υπόλοιπα θα τα αφήνω στον ουρανό, να πηγαίνουν να βρίσκουν τον μπαμπά μου και τον κολλητό μου που ζουν πια εκεί και θα χαίρονται κι αυτοί μαζί μου!
  Αχ τι ωραία!
  Και τι ωραία η ιστορία σου!
  Ονειρεμένη κι αυτή!

  Καλό μήνα Πίπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό μήνα και σε εσένα, αγαπημένη μου Αρτίστα! Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου - αν και ομολογουμένως την έγραψα λίγο πρόχειρα - και είμαι σίγουρη ότι ανήκεις σε εκείνους που θα την βρουν τη Χώρα του Παντού και του Πουθενά. Θα έρθω και εγώ, για να ακούσω τη μουσική που θα βάζεις.
   Πολλά φιλάκια

   Διαγραφή
 2. Καλέ την βρήκα εγώ πολύ πρόσφατα τη Χώρα του Παντού και του Πουθενά. Και είμαι πολύ χαρούμενη και χαμογελαστή! ( αν δεν είχε χαλάσει και ο κλιματισμός θα ήμουν ακόμα πιο ζούπερ!) Πολύ φοβάμαι όμως μην ξυπνήσω κάποιο πρωί και διαπιστώσω ήταν απλά ένα όνειρο!
  Προς το παρόν την απολαμβάνω όσο δεν παίρνει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο αύριο.
  Πολλά φιλιά Πίπη μου και καλό μήνα να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήμουν σίγουρη πως θα την έβρισκες και εσύ, Αριστέα μου! Απόλαυσέ την, λοιπόν, και μην ανησυχείς μήπως και την χάσεις, όποιος την βρίσκει μια φορά δεν τη χάνει ποτέ!
   Πολλά φιλάκια και καλό μήνα και σε εσένα

   Διαγραφή
 3. Καλέ, τι δεν υπάρχει και κουραφέξαλα.... Οποιοσδήποτε με ένα μολύβι και ένα χαρτί στο χέρι, μπορεί να τη βρεί. Αρκεί να μην την ψάχνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα το είπα εγώ, όσοι την έχουν βρει λένε πως βρίσκεται παντού, όσοι δεν την έχουν συναντήσει λένε πως δεν βρίσκεται πουθενά... Χαίρομαι που την έχεις βρει και εσύ, Hermine.
   Φιλάκια πολλά

   Διαγραφή
  2. Και βέβαια το είπες, Πίππη μου, γιατί δεν είσαι και καμιά τυχαία!
   Φιλιά και απο εμένα!

   Διαγραφή

To comment or not to comment? That is the question