Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Τα απομεινάρια μιας επίσκεψης

     Ήταν μια πολύ ωραία μέρα σήμερα. Και ήταν ακόμα καλύτερη μέρα, επειδή η Πίπη ήταν ελεύθερη να κάνει ό,τι ήθελε, δηλαδή τίποτα. Γι'αυτό και η Πίπη, αφού βούτηξε μία ολόκληρη ευωδιαστή φέτα τσουρεκιού στο γάλα της, άφησε για λίγο τη Χώρα του διαμερίσματος και επισκέφτηκε τη Χώρα της μπροστινής βεράντας. 
     Την βρήκε όπως την είχε αφήσει την τελευταία φορά, αλλά με πολύ καλύτερο φωτισμό, αφού ο ήλιος έλαμπε και κανένα σύννεφο δεν σκίαζε τον ουρανό. Τα λουλούδια έλαμπαν και εκείνα, γενικά, όσα λουλούδια υπήρχαν στη Χώρα της μπροστινής βεράντας ήταν στις ομορφιές τους.
     Η Πίπη έμεινε να τα χαζεύει και να απολαμβάνει το ζεστό χάδι του ήλιου. Και τότε, ποιον είδε; Σιγά μην πάει το μυαλό σας! Η μοναχοκόρη της βασίλισσας των πεταλούδων, νούμερο ένα στόχος των παπαράτσι απανταχού της γης, πετούσε με χάρη και χάζευε κι εκείνη τα λουλούδια!
     Είναι γνωστό ότι η μοναχοκόρη της βασίλισσας των πεταλούδων κυκλοφορεί πάντα ιγκόγνιτο, χωρίς στέμμα και πριγκηπικά ενδύματα, γι'αυτό και μόνο ελάχιστες φωτογραφίες της κυκλοφορούν στα διεθνή μέσα, όσες, δε, φωτογραφίες της κυκλοφορούν, είναι επίσημες φωτογραφίες βγαλμένες από το βασιλικό φωτογράφο, ο οποίος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να φωτογραφίζει τη βασιλική οικογένεια.
     Η πριγκήπισσα σήμερα φορούσε ένα βελούδινο, πιτσιλωτό φόρεμα σε τόνους του γκρι, σαν μια οποιαδήποτε πεταλούδα της εργατικής τάξης, αλλά η βασιλική γενιά δεν κρύβεται... Η χάρη με την οποία πετούσε ήταν τέτοια, που η Πίπη δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για την ταυτότητα της ιπτάμενης επισκέπτριας.
     Για όσους νομίζουν ότι το βασιλικό αίμα συνδέεται απαραιτήτως με υπεροψία και σνομπισμό, θα πρέπει να πούμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Απόδειξη αυτού είναι ότι η πριγκήπισσα, μόλις είδε την Πίπη, την καλημέρισε ευγενικά.
     - Καλημέρα, είπε η πριγκήπισσα.
     - Καλημέρα, απάντησε η Πίπη.
     - Πολύ όμορφα λουλούδια, σχολίασε η πριγκήπισσα. Και φαίνονται και πολύ άνετα.
     - Γεράνια είναι, απάντησε η Πίπη, που μόλις της είχε έρθει η ιδέα να φωτογραφίσει την πριγκήπισσα.
     Η πριγκήπισσα κούνησε με χάρη τα φτερά της και άρχισε να γυροφέρνει τα γεράνια, ενώ η Πίπη παρακολουθούσε για να δει πού θα καθόταν τελικά.
     - Α, όχι εδώ, έλεγε η πριγκήπισσα, είναι πολύ χαμηλά, ούτε εδώ, όχι, εδώ έχει πολύ ήλιο και θα κάνω φακίδες, μήπως εδώ; α, όχι, εδώ δε χωράω, θα τσαλακώσω το φόρεμά μου...
     Η Πίπη όλη αυτή την ώρα έδειχνε μεγάλη υπομονή, παρ'όλο που μέσα της ανυπομονούσε να πάει να φέρει τη φωτογραφική της μηχανή. Είχε κιόλας καταστρώσει και σχέδιο, θα έκανε ότι τάχα φωτογραφίζει τα γεράνια, ενώ στην πραγματικότητα θα φωτογράφιζε την πριγκήπισσα. Η Πίπη ήταν πολύ ικανοποιημένη με το σχέδιό της.
     Ύστερα από λίγη ώρα δοκιμών και πειραματισμών, η πριγκήπισσα βρήκε ένα όμορφο γεράνι και προσγειώθηκε επάνω του.
     - Εδώ είμαστε! είπε γεμάτη χαρά.
     Άλλο που δεν ήθελε η Πίπη.
     - Πάω μισό λεπτό μέσα, είπε, να πάρω τη ζακέτα μου. Δε θα αργήσω.
     Και έτρεξε βιαστικά στη Χώρα του διαμερίσματος για να πάρει τη φωτογραφική της μηχανή. Βγήκε ξανά τρέχοντας και πήγε προς το μέρος που είχε αφήσει την πριγκήπισσα. Αλλά η πριγκήπισσα δεν βρισκόταν πουθενά!
     Άδικα έψαξε η Πίπη όλα τα λουλούδια, μήπως η πριγκήπισσα είχε κρυφτεί. Τα λουλούδια είχαν απομείνει ολομόναχα.
     - Πού πήγε η πεταλούδα; ρώτησε η Πίπη τα λουλούδια.
     - Έφυγε! ήταν το μόνο που της απάντησαν.
     Και έτσι η Πίπη έμεινε με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και το μόνο που κατάφερε να φωτογραφίσει ήταν το γεράνι όπου είχε καθήσει η πριγκήπισσα. Αλλά μη νομίζετε ότι αυτό ήταν και τόσο εύκολο... Σε αντίθεση με την πριγκήπισσα που δεν ήταν καθόλου σνομπ, το γεράνι ψωνίστηκε τόσο πολύ που το είχε διαλέξει η πριγκήπισσα, που ζήτησε από την Πίπη αμοιβή για να της ποζάρει! Δέχτηκε μόνο όταν η Πίπη του υποσχέθηκε να το προβάλει διεθνώς μέσω της Οξείας Γλωσσοπάθειας.
      Ευτυχώς, δηλαδή, που το γεράνι δεν έχει ιδέα για την απήχηση του μπλογκ...


Σημ: Η φωτογραφία είναι δικιά μου

9 σχόλια:

  1. Της Λυσίππης τής άρεσε πάρα πολύ αυτό που διάβασε. Μάλιστα, επειδή κάθε φορά που έρχεται εδώ χαμόγελα αρχινούν να περιδιαβαίνουν τα χείλη της κι από μέσα της αναβλύζει ακράτητη η αισιοδοξία, σκέφτηκε πως η Πίπη θα ήταν καλό ν' ασχοληθεί στα σοβαρά με τη συγγραφή παραμυθιών απευθυνόμενη σε παιδιά (και σε ενήλικες που αισθάνονται εξίσου παιδιά!). Ελπίζει πως, όταν η Πίπη γίνει μεγάλη και τρανή, δεν θα τη ξεχάσει γι' αυτή της τη προτροπή.

    Χριστός Ανέστη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς ανέστη, αγαπητή Λυσίππη!
      Η Πίπη χαίρεται πάρα πολύ όταν εξαιτίας της ανθίζουν χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων (και στις ψυχές τους, ελπίζει) και ευχαριστεί πολύ για την προτροπή της Λυσίππης, υπόσχεται, δε, πως αν κάποτε γίνει τρανή (επειδή μεγάλη είναι ήδη), δε θα ξεχάσει κανέναν από τους φίλους που την στήριξαν.
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη και στην Πίπη και στην πεταλούδα πριγκίπισσα και στο γεράνι το ψωνισμένο.
    Και του χρόνου εύχομαι η Πίπη να είναι πιο τυχερή να φωτογραφίσει την πριγκίπισσα και να θυμάται να παίρνει τη φωτογραφική της παρέα στη βεράντα εξαρχής.
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς ανέστη, Άννα!
      Είναι μια καλή ιδέα η Πίπη να γίνει αυτοκόλλητη με τη φωτογραφική μηχανή, το ομολογώ, θα της το μεταβιβάσω.
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ η γραφή σου.
    Ένα πολύ ξεχωριστό όμορφο και αγαπημένο στυλ Πίπη μου.
    Η Πεταλούδα αποδείχτηκε πονηρή ή ανυπόμονη. Δεν σου έκανε την τιμή.
    Μένει όμως ο διάλογος αλλά και η ομορφιά της συνάντησης όπως έχει καταγραφεί στην μοναδική μνήμη της καρδιάς σου.
    Χρόνια Πολλά κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Γιάννη μου. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι η γραφή μου έχει στυλ, και μάλιστα πολύ ξεχωριστό.
      Δεν ξέρω τι από τα δύο ήταν η πεταλούδα, όμως ήμουν σίγουρη ότι θα την ξανάβρισκα εκεί που είχε καθήσει. Αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο.
      Όλες οι συναντήσεις με τα πλάσματα της φύσης κρύβουν κάποιου είδους ομορφιά που, αν αρχίσουμε να την προσέχουμε, γίνεται αρκετά εύκολο να την εντοπίζουμε στη συνέχεια.
      Χρόνια πολλά και σε εσένα

      Διαγραφή
  4. Ακόμα και με τη μηχανή στο χέρι μας δουλεύει η πριγκίπισσα!
    Να μη θυμηθώ καλύτερα πόσες φορές μου την έσκασε εμένα κάνοντας πως ποζάρει και τελευταία στιγμή να μου φεύγει και να μου τη φέρνει...
    Τα γεράνια πάλι δε μου τη φέρνουν ποτέ...ποζάρουν όλη την ώρα και παρακαλάνε για φωτό και τώρα μόλις κατάλαβα το λόγο..είναι επειδή χρεώνουν!
    Χα! τα ξεμπρόστιασες και μπράβο σου!

    Χριστός Ανέστη!!
    Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε εσένα, Μεμαρία μου!
      Το'ξερα ότι εσύ θα με καταλάβαινες! Όσο για τα γεράνια, κι εγώ τα είχα για πιο αφιλοκερδή, αλλά γελάστηκα. Τι να κάνουμε; Η αφέλεια πληρώνεται. Από την άλλη, η αλήθεια πρέπει να λέγεται, οπότε δεν μπορούσα να μην τα ξεμπροστιάσω τα γεράνια...
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Pippi μου καλημέρα σου και καλή σου εβδομάδα.
    Σε προσμένει κάτι εδώ:
    https://cinefil-net.blogspot.gr/2018/04/the-versatile-blogger-award.html
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To comment or not to comment? That is the question