Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Επαγγελματική διαστροφή



     Μία κραυγή. Αυτό ήταν. Μία κραυγή που συντάραξε όλη την πολυκατοικία. Ξύπνησε το μωρό στον τέταρτο, που μόλις είχε καταφέρει η μητέρα του να το κοιμίσει, τρόμαξε τον παππού στον τρίτο, που μόλις είχε βάλει μπαταρία στο ακουστικό του, και έκανε την κουτσομπόλα του πέμπτου να βγει στο μπαλκόνι της και έντρομη να κοιτάζει δεξιά και αριστερά.
     Ο υπαστυνόμος Θεοχάρης μπήκε στην κουζίνα φορώντας την φρεσκοσιδερωμένη στολή του. Σήμερα θα ανακοινώνονταν οι προαγωγές. Πήρε το πιο σοβαρό, επαγγελματικό του ύφος και έριξε μια ματιά τριγύρω.
     - Πού βρίσκεται το πτώμα; ρώτησε τη νεαρή που ήταν καθισμένη στο τραπέζι και, προφανώς, ήταν η μόνη μάρτυρας
     Η κοπέλα - που έτρεμε - δε μίλησε, αλλά κοίταξε προς το παράθυρο. Ο υπαστυνόμος πλησίασε, άνοιξε το παράθυρο και κοίταξε. Όπως το φανταζόταν.
     - Χρειάζομαι έναν φακό, είπε.
     Η κοπέλα σηκώθηκε, πήγε σε ένα συρτάρι, το άνοιξε και έβγαλε έναν φακό. Ο υπαστυνόμος πήρε το φακό και με τη βοήθειά του ξανακοίταξε μέσα από το παράθυρο. Δε φαίνονταν ίχνη πάλης.
     - Θα πρέπει να βγω στο φωταγωγό, είπε ο υπαστυνόμος και μετά λύπης σκέφτηκε ότι θα τσαλακωνόταν η στολή του.
     Η κοπέλα δεν είπε τίποτα, μόνο τον βοήθησε να βγάλει το σακάκι του και στη συνέχεια του κράτησε ανοιχτό το παράθυρο, για να βγει στο φωταγωγό. Ο υπαστυνόμος πήδηξε στο πάτωμα και κοίταξε προς τα επάνω. Πόσα μέτρα να ήταν; Κοίταξε το θύμα.
     - Αυτοκτονία; σκέφτηκε. Πώς αλλιώς πηδάει κάποιος, από την ταράτσα ενδεχομένως, στην άβυσσο ενός φωταγωγού;
     Πλησίασε το πτώμα. Η ύπτια στάση του δεν είχε κάτι το περίεργο. Πρέπει να ήταν αρκετή ώρα πεθαμένο. Η ακαμψία είχε επεκταθεί ήδη στα πόδια του. Η καθόλου αφύσικη στάση του σώματός του, όμως, έλεγε στον υπαστυνόμο ότι ο θάνατος δεν είχε επέλθει κατά την πτώση. Θα πρέπει το θύμα να ήταν ακόμα ζωντανό, όταν βρέθηκε στον πάτο του φωταγωγού. Ίσως να ήταν στα τελευταία του, και απλώς να είχε αφήσει την τελευταία του πνοή εκεί.
     Ο υπαστυνόμος κοίταξε το πρόσωπο του θύματος. Ό,τι δεν υπήρχε στο σώμα, βρισκόταν ξεκάθαρα στο πρόσωπό του. Δεν ήταν το πρόσωπου κάποιου που είχε πεθάνει στον ύπνο του, ήταν το πρόσωπο κάποιου που είχε δώσει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
     - Δολοφονία; σκέφτηκε ο υπαστυνόμος.
     Το χρώμα του θύματος  ήταν λίγο περίεργο.
     - Πιθανώς δηλητηρίαση, έκανε μια δεύτερη σκέψη ο υπαστυνόμος, αλλά αυτό θα το πει σίγουρα ένας ιατροδικαστής.
     Μια φωνή τον έβγαλε από τις σκέψεις του.
     - Κύριε Θεοχάρη, τι κάνετε στο φωταγωγό; Έγινε τίποτα;
     Ο υπαστυνόμος σήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε. Ένα γυναικείο κεφάλι πρόβαλλε από το παράθυρο του πέμπτου.
     - Τίποτα, κυρία Βίρνα, μία απλή αυτοψία.
     - Άκουσα μία κραυγή και τρόμαξα, συνέχισε η κουτσομπόλα του πέμπτου.
     - Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η κόρη μου ήταν.
     - Έπαθε τίποτα;
     - Όχι, όχι, τίποτα. Μια κατσαρίδα είναι στο φωταγωγό, αλλά είναι ψόφια, μην ανησυχείτε…
     - Α, μια κατσαρίδα… Ε, εντάξει, για κατσαρίδες δεν ανησυχώ, οι αποπάνω του έκτου κάνουν τόσο συχνά απολύμανση, που δεν υπάρχει κίνδυνος, να, και εχθές απολύμανση έκαναν…
     - Αχά, σκέφτηκε ο υπαστυνόμος, ώστε από τον έκτο έπεσε το θύμα στο φωταγωγό!

     ΥΓ: Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της Πίπης στο διαδικτυακό δρώμενο "Παίζοντας με τις λέξεις", που διοργανώνει ακούραστα η Μεμαρία στο ιστολόγιό της mytripsonblog. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και η Πίπη ελπίζει να μπορέσει να την επαναλάβει.

21 σχόλια:

  1. Μπράβο στην Πίππη!! Μπράβο που ήλθε στην παρέα μας έστω και με ήρωα κατσαρίδα!! Ευτυχώς που ανέλαβε ο Θεοχάρης για να λυθεί το μυστήριο...καλά μετά την ανατριχίλα της κατσαρίδας γέλασα με την καρδιά μου
    Καλή συνέχεια Πίππη. Υπέροχο να βρισκόμαστε και στα δρώμενα
    Καλή Κυριακή να περάσεις και καλό Σαββατόβραδο
    Καλό μήνα δεν ευχήθηκα
    Να είναι όμορφος και καλοκαιρινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που γέλασες, αγαπητή μου Άννα, αυτός ήταν ο σκοπός, εξάλλου. Ήταν ένα κείμενο που μου βγήκε αβίαστα, καθώς θεώρησα τις λέξεις ιδιαίτερα ταιριαστές μεταξύ τους. Μέχρι και τα ονόματα μου ήρθαν αβίαστα στο μυαλό με αυτές τις λέξεις: υπαστυνόμος Θεοχάρης (σαν τον αστυνόμο Θεοχάρη του "Καλημέρα Ζωή") και Βίρνα (σαν τη Βίρνα Δράκου της "Λάμψης"), το καταδιασκέδασα, σου λέω...
      Εύχομαι και εγώ να μπορέσω να ξανασυμμετάσχω, εφόσον οι επιλεγμένες λέξεις μου ξαναμιλήσουν τόσο... δελεαστικά.
      Καλό μήνα και σε εσένα

      Διαγραφή
  2. Καλώς όρισε η αγαπητή μας Pippi στην συντροφιά μας. Μια μεγάλη αγκαλιά υποδοχής με τα δέοντα συνοδευτικά, ξέρεις τώρα, μπουφές, ποτάκι, φωτογραφίες, επί της υποδοχής...
    Η Γλώσσα σου μ αρέσει. Γιατί συναντά ένα πηγαίο χιούμορ που σε διακρίνει ως άνθρωπο κάτι που φανερώνει λαμπερή καρδιά και ζεστή.
    Ο ...Θεοχάρης έκανε το θαύμα του και μάλιστα είχαμε και ...περιγραφές για τις περαιτέρω ενέργειές του έτσι ; ακόμα καλύτερα.
    Επίσης να πω ότι η Pippi, έχει και τη γνώση να διαβάζει πίσω απ τα κείμενα καθώς, ιδού, δεν χρειάστηκε να καταλάβει ποιος και τι έγραψε πίσω από το μενταγιόν λέω.....!
    Καλή μας φίλη. Εξυπακούεται ότι η παρουσία σου αποκτά πλέον μόνιμο χαρακτήρα.
    Πως το λένε ρε παιδάκι μου. Υπέγραψες συμβόλαιο συνεργασίας κλειστό για δύο έτη κατ' αρχήν με την ....εταιρεία παραγωγής οπότε κανόνισε τις ..υποχρεώσεις σου.
    Τα φιλιά μου, τις ευχές μου.
    Ο Σεναριακός σας ατζέντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Γιάννη μου, ε... ατζέντη μου, ήθελα να πω.
      Όσο για το ότι γνωρίζω να διαβάζω πίσω από τις λέξεις, ε, αυτό δεν είναι και τόσο αλήθεια... Απλώς, εσύ αγαπάς τόσο πολύ τα αστυνομικά που καρφώνεσαι! Παρεμπιπτόντως, μου άρεσε και το μενταγιόν, και μάλιστα μου άρεσε περισσότερο από την προηγούμενη συμμετοχή σου, βελτιώνεσαι. Και μπράβο που είχες και δεύτερη συμμετοχή, κάποιος δουλεύει ασταμάτητα...
      Για δύο χρόνια δεν ξέρω, αλλά τη συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής θα ήθελα κι εγώ να την επαναλάβω. Όλα όμως εξαρτώνται από τις ρημάδες τις λέξεις.
      Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και έναν πολύ δημιουργικό μήνα

      Διαγραφή
  3. Pippi μου με παίδεψε όμορφα η συμμετοχή σου και με έκανε να γελάσω! Μπράβο! Καλό καλοκαίρι! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, βρε Γούμαν, δεν ήθελα να σε παιδέψω, μόνο να σε διασκεδάσω ήθελα! Εσύ να δεις πώς με παίδεψες, που νόμιζα ότι δύο συμμετοχές ήταν δικές σου, αλλά τελικά πήγες και τις ψήφισες και με έβγαλες από την πλάνη μου!
      Πολλά φιλάκια και καλό καλοκαίρι και σε εσένα

      Διαγραφή
  4. Θα είμαι ειλικρινής! Όταν πρωτοδιάβασα το στόρι νόμισα ότι κάποιος έπεσε στον φωταγωγό εξαιτίας μιας κατσαρίδας! Πόσο Χαζέα θεέ μου!
    Πίπη μου χάρηκα με τις αποκαλύψεις όταν είδα ότι έκανες την παρθενική σου εμφάνιση... Ξέροντας τη φαντασία σου...τρέμω! ☺'Καλή συνέχεια τρελοκόριτσο!
    Φιλιά και καλό μήνα να έχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Αριστέα, κακώς τρέμεις!
      Μια γυναίκα όπως εσύ, που δε φοβάται τις λέξεις, αλλά τις τιθασεύει γράφοντας τόσο δυνατά κείμενα, σαν το δικό σου, δε φοβάται τίποτα!
      Μπορεί να μην την ψήφισα τη συμμετοχή σου, επειδή έδωσα βάση στην απόλαυση της ανάγνωσης (στη διασκέδαση, δηλαδή), αλλά όταν τη διάβασα κατάλαβα ότι ήταν μια πάρα πολύ δυνατή συμμετοχή. Βέβαια, για κάποιο λόγο νόμιζα ότι ήταν της Γούμαν... Τώρα συνειδητοποιώ ότι ήταν στο δικό σου στυλ και θα έπρεπε να το είχα καταλάβει. Όμως, φταις και εσύ, με μπέρδεψες. Αν ήξερα ότι θα συμμετείχες σίγουρα, πιθανώς θα σε έβρισκα.
      Άσε που για κάποιο λόγο περίμενα ποιητική συμμετοχή...
      Πολλά φιλάκια και καλό μήνα και σε εσένα

      Διαγραφή
    2. Ναι, πήγα και άφησα το σχόλιό μου όπου βρήκα....
      Το μεταφέρω σωστά:

      Καλημέρα Πίπη μου! Δεν έπεσες εντελώς έξω! Είχα και ποιητική συμμετοχή ! Σιγά μην έχανα την ευκαιρία να γράψω κάτι ακόμα.... ☺

      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  5. Πίπη μου πολλά πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη συμμετοχή σου!
    Ήταν η πρώτη που έλαβα για το παιχνίδι και τη βρήκα τόσο ευφάνταστη και τόσο διασκεδαστική που ξετρελάθηκα!!
    Κι εξακολουθώ να είμαι ξετρελαμένη!
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ και σίγουρα επιθυμώ να συνεχίσεις να παίζεις με τις λέξεις!
    Το κάνεις τόσο όμορφα εξάλλου!
    Κι έχεις κι ένα χρυσό φόρεμα που δεν χωράει η ουρά του στην ντουλάπα και μια τιάρα, διαμαντένια αν δεν απατώμαι [χμμμ...πού είπαμε ότι την έχεις βάλει αυτή;] που περιμένουν να φορεθούν μια μέρα!! Μην ξεχνιόμαστε!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεμαρία μου, τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν τη θέρμη με την οποία υποδέχτηκες τη συμμετοχή μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την άψογη φιλοξενία και να είσαι σίγουρη ότι και εγώ επιθυμώ να συμμετέχω ξανά! Τα παιχνίδια με τις λέξεις ήταν πάντα από τα αγαπημένα μου και ο μόνος λόγος που δεν είχα συμμετάσχει μέχρι στιγμής ήταν ότι οι λέξεις δεν μου είχαν ταιριάξει τόσο γρήγορα στο μυαλό μου.
      Ελπίζω να τα καταφέρνω πάντα από εδώ και πέρα και, εντάξει, το χρυσό το φόρεμα θα το φοράω και για να σφουγγαρίζω τη βεράντα, έτσι κι αλλιώς όσοι το βλέπουν θα τυφλώνονται!
      Πολλά φιλιά και σε εσένα

      Διαγραφή
  6. Χαιρετώ την καινούργια συνάδερφο του Γιάννη, στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Πίππη μου, με τέτοιο δυναμικό ξεκίνημα, σε βλέπω σύντομα να διαπρέπεις και σε φιλμ νουάρ (για απορίες στον Γιάννη, ξέρεις...)
    Να πω την αμαρτία μου, απ' τη φωτογραφία και μόνο, νόμιζα πως ήταν συμμετοχή του Γιάννη. Υπαστυνόμο Θεοχάρη είδα, πτώμα σε ακαμψία είχαμε, πέταξες και μια Βίρνα εμβόλιμα, το είχα σιγουράκι. Όπως είχα σχεδόν σιγουράκι πως η νικητήρια συμμετοχή ήταν της Αλεξάνδρας. Αλλού ντ' αλλού δηλαδή.
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου κι ελπίζω να σ' έχουμε κοντά μας και στα επόμενα παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να ασχοληθώ με το αστυνομικό ρεπορτάζ;
      Αχ, Μαρία μου, η φωτογραφία επιλέχθηκε ειδικά για να μπερδέψει, αφού παραπέμπει σε κανονικό έγκλημα και τελικά πρόκειται απλώς για μια κατσαρίδα!
      Για τη νικητήρια συμμετοχή και εγώ νόμιζα ότι ήταν της Αλεξάνδρας. Όπως νόμιζα για δικές σου τις συμμετοχές 2, 13 και 24, με πιο πιθανές τις 2 και 24. Και τελικά σε ψήφισα, ψηφίζοντας το 9, που το νόμιζα του Τάσου του Κάββουρα! Μα πώς τα καταφέρνεις πάντα να με μπερδεύεις έτσι;
      Όπως και να'χει, το διασκέδασα πάρα πολύ και σίγουρα θα το ξαναεπιχειρήσω. Όχι τίποτ'άλλο, θα χρειαστείτε και τα σχόλιά μου.
      Φιλάκια πολλά και πάλι συγχαρητήρια

      Διαγραφή
  7. Ντάξει, δεν θα μπορούσα να μην ερχόμουν κι εδώ να σου πω από κοντά συγχαρητήρια, όχι μόνο για την ιστορία ΜΕΧΡΙ εκεί που την έγραψες στο Παιχνίδι, αλλά και για το συγκλονιστικό φινάλε που έγραψες μετά, κατόπιν επιθυμίας μου!!! Χαχαχα! Όλα τα λεφτά! Περιμένω τα επόμενα, με τρέλα και κορδέλα! :)

    Υ.Γ Σε περιμένω στο blog μου,
    κερνάω ξενάγηση! Πολλά φιλιά ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, αγαπητή μου, για τα καλά σου λόγια! Να ξέρεις, προβληματίστηκα λίγο για το αν θα έπρεπε να σου γράψω τη συνέχεια, αλλά ύστερα σκέφτηκα ότι θα χρησίμευε και σαν "ξεκάρφωμα", οπότε δεν πείραζε, και αφού η επιθυμία σου μου έφερε αμέσως στο μυαλό τη συνέχεια, τι να έκανα, την έγραψα!
      ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι από όταν "μετακόμισες" δυσκολευόμουν να σε βρω, αλλά σε βρήκα τώρα, και ελπίζω να μην ξαναμετακομίσεις, εκτός κι αν είναι σε κανένα παλάτι με απέραντους κήπους και γήπεδα μπάντμιντον!
      Φιλάκια πολλά και σε εσένα

      Διαγραφή
  8. Υπαστυνόμος Θεοχάρης, Βίρνα... Μα έπρεπε να υποψιασθώ πως πίσω απ' αυτή την έμπνευση κρύβεται η Πίπη. Ήσουν υπέροχη, Πίπη μου. Ελπίζω να σ' έχουμε πάλι κοντά μας και να σε χαρούμε, καθότι ο τρόπος που ξετυλίγεις τη φαντασία σου είναι πάντοτε μοναδικός. Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα τι άλλο να κάνω, γλυκιά μου Λυσίππη; Πόσα στοιχεία να δώσω; Έκλεισα το μάτι δεξιά, έκλεισα το μάτι αριστερά, ξανά δεξιά, ξανά αριστερά, μέχρι που στο τέλος μου έμεινε αμανάτι το αλλοιθώρισμα!
      Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες τη συμμετοχή μου, και εγώ την ευχαριστήθηκα πολύ και ελπίζω να τα καταφέρω να ξαναέχω έμπνευση και την επόμενη φορά. Αλλά, ας περιμένουμε πρώτα τις λέξεις που θα δώσει η Αριστέα. Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι τζαναμπέτικες και δε θα θέλουν να συνεργαστούν μαζί μου.
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Αν κάθε φορά που καθαρίζουμε μια κατσαρίδα , κανουμε τέτοια έρευνα, πρέπει να καταταγούμε πάραυτα στο σώμα δίωξης του εγκλήματος .
    Σε βρίσκω υπέροχη κι αν τα διάβαζα εγκαίρως σίγουρα θα ψήφιζα αυτή την ιστορία.
    Βέβαια το καλύτερο είναι στα σχόλια , ιδίως στο μπλογκ της Μαρίας.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την ψήφο εμπιστοσύνης, Ρένα μου. Δεν πειράζει που δεν πρόλαβες να ψηφίσεις, σημασία έχει ότι σου άρεσε.
      Συμφωνώ ότι τα σχόλια στο μπλογκ της Μαρίας έχουν τη μεγαλύτερη πλάκα. Στα σχόλια, εξάλλου, όταν έχω κέφια, είμαι μανούλα.
      Πολλά φιλάκια και σε εσένα

      Διαγραφή
  10. Με αρκετη καθηστερηση κανω την βολτα μου για να διαβασω τις συμμετοχές στο παιχνιδι των λεξεων Πιπη μου..όμως καλιο αργα δεν λεμε παρα ποτε;χα..χα..
    Η συμμετοχη σου στο δρωμενο αυτό ξεκινησε με επιτυχία και το στυνομικο σου δαιμονιο..(βρε την κατσαριδα καθε φορα θα χαιρομαστε να διαβαζουμε και την δικη σου συμμετοχη !!
    με το καλο και στα επόμενα!!
    Περιτό να σου πω ότι οι συμμετοχες όταν διαβαζονται στον χώρο τους παιρνουν αλλη διασταση..
    να είσαι καλα και ν απερνας ακομα καλύτερα.. φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είναι αργά για μια βόλτα, Ρούλα μου, και πολύ περισσότερο για μια επίσκεψη.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου και ελπίζω την επόμενη φορά να μη συμπεριλαμβάνονται κατσαρίδες στη συμμετοχή μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω.
      Να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή

To comment or not to comment? That is the question