Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Να δεις πώς το λένε...



     Ο Άη-Βασίλης χάιδεψε τη γενειάδα του ικανοποιημένος. Οι ατμοί τον είχαν τυλίξει για τα καλά και τα γυαλιά του είχαν θολώσει. Ένιωθε ήδη την ευεργετική επίδραση του ζεστού νερού στην πονεμένη του μέση. Τι φανταστική ιδέα που είχε, να πάει με τη γυναίκα του για μερικές μέρες σε αυτό το απομονωμένο σπα στην Ισλανδία! 
     Μία νεαρή, λεπτή γυναίκα με πολύ λευκό δέρμα πλησίασε.
     - Καλημέρα, κύριε Σάντα, όλα εντάξει;
     - Καλημέρα, Χέλγκα, όλα είναι υπέροχα. Θα μπορούσα να έχω άλλο ένα από αυτά τα υπέροχα αφεψήματα με νερό θερμής πηγής;
     - Φυσικά, αν και θα σας συμβούλευα να μην κάνετε κατάχρηση των αφεψημάτων. Η υπερβολική χρήση τους, εκτός από έντονη εφίδρωση, προκαλεί και συχνοουρία.
     - Πού είναι η γυναίκα μου;
     - Η κυρία Σάντα μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμα γεωθερμικής αναζωογόνησης με ζεστές πέτρες από το όρος Χέκλα και τώρα απολαμβάνει το πρωινό της στην αίθουσα ευεξίας, ακούγοντας πεντατονική μουσική, προκειμένου να συνδεθεί με το εσώτερο εγώ της και να αποβάλει το στρες. Θα θέλατε να με ακολουθήσετε στην αίθουσα μασάζ; Σήμερα θα σας περιποιηθεί ο Έλβαρ. Έχει ειδίκευση στις παθήσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω. Ποιο άρωμα θα θέλατε να έχει η αίθουσα μασάζ; Πεύκο, σημύδα, ρείκι ή αρκτικό θυμάρι;
     - Σημύδα, είπε ο Άη-Βασίλης, που του έλειπε λίγο και το σπίτι του.
     Η Χέλγκα τον βοήθησε να βγει από τη φυσική δεξαμενή ζεστού νερού όπου είχε περάσει το τελευταίο μισάωρο, και να φορέσει ένα ζεστό, αφράτο μπουρνούζι με το μονόγραμμα του σπα κεντημένο με χρυσή κλωστή.
     - Ακολουθήστε με, παρακαλώ, είπε η Χέλγκα.
     Ο Άη-Βασίλης την ακολούθησε υπάκουα. Περπατώντας επάνω σε έναν όμορφο, ξύλινο διάδρομο, που ούτε καν έτριζε, πέρασαν ανάμεσα από μια σειρά άλλες, φυσικές δεξαμενές, όπου άλλοι λουόμενοι απολάμβαναν τις ευεργεσίες του ζεστού νερού. Οι δεξαμενές ήταν διαφόρων μεγεθών και σχημάτων: άλλες ήταν μικρές, για δυο, το πολύ τρία άτομα, και άλλες ήταν μεγαλύτερες, για δέκα ή δεκαπέντε. Άλλες ήταν στενόμακρες, άλλες ήταν στρογγυλές, και υπήρχε και μία που το σχήμα της, με λίγη καλή θέληση, θύμιζε καρδιά. Οι λουόμενοι ήταν ως επί το πλείστον γυναίκες μέσης και προχωρημένης ηλικίας, αλλά υπήρχαν και άντρες, και μικρά παιδιά.
     Η Χέλγκα έφτασε στο χώρο του μασάζ, άνοιξε την πόρτα και περίμενε ευγενικά, ώσπου ο Άη-Βασίλης να περάσει μέσα. Ο Έλβαρ, ένας ψηλός και αρκετά μυώδης, ξανθός νέος, τον περίμενε δίπλα στο κρεβάτι του μασάζ. Η Χέλγκα προχώρησε μέχρι το παράθυρο, όπου βρισκόταν ένα ράφι με διάφορα μικρά μπουκαλάκια. Διάλεξε ένα και ύστερα πήγε μέχρι το τζάκι, όπου έκαιγε μια ωραία φωτιά. Η Χέλγκα άνοιξε το μπουκαλάκι και έριξε τρεις σταγόνες από το περιεχόμενό του σε ένα μικρό, πορσελάνινο δοχείο που κρεμόταν μέσα στο τζάκι. Αμέσως ο χώρος πλημμύρισε από το γνώριμο άρωμα της σημύδας. Ο Άη-Βασίλης ανάσανε βαθιά. Η Χέλγκα χαμογέλασε.
     - Καλή σας απόλαυση, κύριε Σάντα, είπε και βγήκε αμέσως από το δωμάτιο.
     Ο Έλβαρ βοήθησε τον Άη-Βασίλη να βγάλει το μπουρνούζι του και να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Ύστερα, έβαλε στα χέρια του ένα αρωματικό λάδι και άρχισε με επιδέξιες κινήσεις να τον τρίβει, επιμένοντας στην περιοχή της μέσης. Ο Άη-Βασίλης ένιωσε πως βρισκόταν στον Παράδεισο. Λίγο ακόμα και θα αποκοιμιόταν.
     Η ξύλινη πόρτα του δωματίου άνοιξε και εμφανίστηκε και πάλι η Χέλγκα, κρατώντας ένα ογκωδέστατο πακέτο.
     - Κύριε Σάντα, μόλις ήρθε η αλληλογραφία σας, είπε και ακούμπησε το πακέτο σε ένα τραπεζάκι, που βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο. Θα θέλατε, μήπως, να σας το ανοίξω;
     Ο Άη-Βασίλης τινάχτηκε. Δεν ήθελε να διακινδυνεύσει με τίποτα την ανωνυμία του.
     - Όχι, ευχαριστώ, είπε. Θα το ανοίξω μόνος μου.
     - Μήπως προτιμάτε να το πάω στο δωμάτιό σας;
     - Αφήστε το καλύτερα εδώ, θα το ανοίξω μετά.
     - Όπως θέλετε.
     Η Χέλγκα εξαφανίστηκε και πάλι. Ο Έλβαρ τώρα μάλαζε εντατικά τον αυχένα του. Ο Άη-Βασίλης αφέθηκε και πάλι στα μαγικά χέρια του μασέρ και έκλεισε τα μάτια του. Αποκοιμήθηκε ύστερα από μερικά λεπτά.
     Ξύπνησε ύστερα από ένα τέταρτο περίπου, όταν ο Έλβαρ τον σκούντηξε ελαφρά και τον ενημέρωσε ότι το μασάζ του είχε τελειώσει.
     - Μπορείτε τώρα να περάσετε στη θερμαινόμενη πισίνα που βρίσκεται δίπλα, είπε ο Έλβαρ, καθώς τον βοηθούσε να ξαναφορέσει το μπουρνούζι του. Ένα σύντομο, ζεστό μπάνιο θα παρατείνει τα αποτελέσματα του μασάζ. Και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε κατόπιν να κάνετε ένα κρύο ντους στον τεχνητό καταρράκτη που βρίσκεται στο αίθριο. Το νερό του καταρράκτη έρχεται απευθείας από το πάρκο Βατναγιόκουλ, στα νοτιοανατολικά της χώρας.
     - Ναι, το γνωρίζω το Βατναγιόκουλ, έχω πάει, είπε ο Άη-Βασίλης και δαγκώθηκε για να μην πει περισσότερα και προδώσει την ταυτότητά του. Θα μπορέσετε να μου φέρετε το πακέτο μου στο χώρο της θερμαινόμενης πισίνας; Μου φαίνεται αρκετά ογκώδες για να το κουβαλήσω μόνος μου.
     - Πολύ ευχαρίστως, είπε ο Έλβαρ, και πήρε στα χέρια του το πακέτο. Παρακαλώ, μετά από εσάς...
     Οι δύο άντρες πέρασαν στο χώρο της θερμαινόμενης πισίνας, όπου διάφοροι λουόμενοι κολυμπούσαν νωχελικά. Ένα ζευγάρι στη μία άκρη της πισίνας έπαιζε μία παρτίδα σκάκι. Δυο-τρία πιτσιρίκια έπαιζαν φορώντας σωσίβια.
     Ο Άη-Βασίλης άφησε το μπουρνούζι του σε μία ξαπλώστρα και μπήκε στην πισίνα, κατεβαίνοντας προσεκτικά από τη μικρή, μεταλλική σκάλα. Ο Έλβαρ έβαλε το πακέτο στο κάτω μέρος της ξαπλώστρας, χαιρέτησε τον Άη-Βασίλη με μια ελαφριά υπόκλιση και αποχώρησε.
     Ο Άη-Βασίλης έκανε δύο απλωτές, αλλά αμέσως μετά συνειδητοποίησε πόσο δίκιο είχε η Χέλγκα σχετικά με τα αφεψήματα του σπα και την επίδρασή τους στον οργανισμό. Δεν μπορούσε να ξέρει αν είχε ιδρώσει εξαιτίας των αφεψημάτων που είχε πιει νωρίτερα ή εξαιτίας της αγωνίας του να προλάβει να πάει στην τουαλέτα.
     Γύρισε στην ξαπλώστρα του από την τουαλέτα ξαλαφρωμένος και ξέχασε εντελώς να πάει στον καταρράκτη με το νερό από το πάρκο Βατναγιόκουλ για το κρύο ντους που του είχε συστήσει ο Έλβαρ. Στο μεταξύ, η γυναίκα του μόλις είχε φτάσει στο χώρο της πισίνας. Φαινόταν πραγματικά ανανεωμένη.
     - Μεγάλη εφεύρεση η πεντατονική μουσική, είπε η γυναίκα του. Έπρεπε να έρθεις και εσύ.
     - Ίσως αύριο, απάντησε ο Άη-Βασίλης. Θα καθήσεις εδώ, μαζί μου, ή έχεις κανονίσει κάποια άλλη θεραπεία για μετά;
     - Έχει μία συνεδρία αρκτικής γιόγκα που θέλω να παρακολουθήσω, αλλά είναι το απόγευμα, οπότε μέχρι τότε είμαι ελεύθερη. Εξάλλου, κοντεύει μεσημέρι, όπου να'ναι θα σερβιριστεί το γεύμα. Ζήτησα να μας σερβίρουν στο δωμάτιο, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να πολυκυκλοφορείς όταν το μέρος είναι γεμάτο από κόσμο, όλο και κάποιο παιδάκι θα σε αναγνωρίσει.
     - Τι επιλογές έχουμε;
     - Έχω παραγγείλει ήδη. Βακαλάο με πατάτες για εμένα και καπνιστό αρνί για εσένα, που δε σου αρέσουν τα ψάρια. Το σερβίρουν με μία σως αγριοφράουλας, μου είπαν. Τι είναι αυτό;
     - Η σημερινή αλληλογραφία.
     - Αντί να λιγοστεύει, όλο και αυξάνεται, όσο πλησιάζουμε στην παραμονή.
     - Τι να κάνουμε;
     - Θα τα διαβάσεις τώρα τα γράμματα ή μετά το φαγητό;
     - Έλεγα να τα διαβάσω τώρα, αλλά ίσως είναι καλύτερα να τα διαβάσω στο δωμάτιο.
     - Συμφωνώ. Πάμε, λοιπόν, στο δωμάτιο. Θα σε βοηθήσω και εγώ.

     Λίγο αργότερα, στο δωμάτιό τους, καθισμένοι σε δύο αναπαυτικές πολυθρόνες, με θέα τον Ατλαντικό στο βάθος, ο Άη-Βασίλης και η γυναίκα του άνοιξαν το πακέτο. Πάνω από εκατό γράμματα ξεχύθηκαν από μέσα. Ο Άη-Βασίλης άρχισε να τα διαβάζει. Ήταν όλα από παιδιά, και τα περισσότερα ήταν στολισμένα με όμορφες, χαρούμενες ζωγραφιές. Ο Άη-Βασίλης διάβαζε, η γυναίκα του κρατούσε σημειώσεις και τα ταξινομούσε αλφαβητικά, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.
     Ξαφνικά, ο Άη-Βασίλης κοντοστάθηκε. 
     - Τι είναι τούτο; αναρωτήθηκε.
     Τα γράμματα επάνω στο φάκελο δε φαίνονταν παιδικά, αλλά ούτε και τα γράμματα μέσα του. Ο Άη-Βασίλης διάβασε:
     "Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη, πρώτα-πρώτα ελπίζω να είσαι καλά. Θα θυμάμαι για πάντα την περσινή μας συνάντηση που στάθηκε αφορμή για να αποκτήσω ένα κουτί με χρωματιστά μολύβια..."
     - Δεν το πιστεύω! είπε ο Άη-Βασίλης. 
     - Τι τρέχει; ρώτησε η γυναίκα του.
     - Η Πίπη μου έστειλε γράμμα!
     - Η Πίπη; Αλήθεια; Αυτό κι αν είναι περίεργο! Αλλά μήπως γράφει εκ μέρους κάποιου παιδιού;
     - Κάτσε να δούμε: "Αυτά τα χρωματιστά μολύβια ήταν στ'αλήθεια το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω πάρει. Με αυτά κατάφερα να φτιάξω την πρώτη παγκοσμίως γνωστή απεικόνιση μιας γατουβάγιας, καθώς επίσης και το πορτρέτο μιας λαγανομάτας κόρης, μεταξύ άλλων..."
     - Ώστε είναι ευχαριστήριο γράμμα!
     - Γράφει κι άλλα, περίμενε: "Η κίνησή σου αυτή, να μου φέρεις πρωτοχρονιάτικο δώρο, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν φέρνεις δώρα μόνο στα παιδιά. Έτσι, και καθώς η πρωτοχρονιά ξαναπλησιάζει, αποφάσισα να σου στείλω αυτό το γράμμα και να σε πληροφορήσω ότι ήμουν καλή όλο το 2023, παρ'όλο που μου δόθηκαν άπειρες ευκαιρίες να μην είμαι. Αυτό μπορούν να σου το βεβαιώσουν όλοι, αλλά μάλλον το ξέρεις ήδη..."
     - Πού το πάει, άραγε;
     - "... Αφού, λοιπόν, υπήρξα καλή όλο τον χρόνο, θα ήθελα φέτος να μου φέρεις ένα δώρο αντίστοιχο με το περσινό και, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό που πραγματικά χρειάζομαι είναι ένα ατελιέ..."
     - Τι θέλει, λέει; Ένα ατελιέ; Α, μα αυτή έχει ξεφύγει!
     - "Σκέψου τι ωραία πράγματα θα μπορώ να φτιάξω, πόσα ακόμα σπάνια πορτρέτα, αν έχω τον κατάλληλο χώρο γι'αυτό. Και προτού βιαστείς να πεις ότι ζητάω πολλά, θα σου πω ότι βολεύομαι και με ένα μικρό. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και σου υπόσχομαι ότι αν μου φέρεις ένα ατελιέ, θα είσαι ο πρώτος που θα ζωγραφίσω το 2024.

     Με αγάπη,
     Πίπη"

     Ο Άη-Βασίλης δίπλωσε το γράμμα και το άφησε δίπλα του.
     - Τι να κάνω με το γράμμα; Να το πετάξω στα σκουπίδια; ρώτησε η γυναίκα του. Ή προτιμάς να το κρατήσουμε και να το διαβάζουμε για να γελάμε;
     - Κράτησέ το και βλέπουμε... Να δεις πώς το λένε οι Έλληνες...
     - Ποιο;
     - Αυτό... Κάτσε λίγο, και θα το βρω. Πού είναι το βιβλίο μου;
     - Στο κομοδίνο, εκεί που το άφησες.
     Ο Άη-Βασίλης πήγε μέχρι το κομοδίνο και πήρε το χοντρό βιβλίο που βρισκόταν εκεί. "Παροιμίες και γνωμικά από όλο τον κόσμο" ήταν ο τίτλος του βιβλίου. Ο Άη-Βασίλης το άνοιξε και το ξεφύλλισε αργά. 
     - Να'το! είπε. Δε σου είπα ότι θα το έβρισκα; "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι", έτσι το λένε!

16 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχα καλά δεν με βλέπεις αλλά γελάω!!!!!!!!!! Βρε αθεόφοβη Πίπη ατελιέ; Τι να πω σε βρήκε η έμπνευση ε; Καταπληκτικό και δεν το περίμενα διαβάζοντας. Πού το πάει πού το πάει αναρωτιόμουν!! Μπράβο Πίπη με έκανες και γέλασα....(εγώ γράμμα δεν έχω στείλει ποτέ, λες να στείλω;;; )
    Καλή νέα χρονιά κορίτσι μου
    Όπως ακριβώς τον θέλεις το νέο χρόνο
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σε έκανα και γέλασες, Άννα μου, τι να κάνουμε, αν ζητάς κάτι, ζήτα κάτι καλό...
    Ώστε δεν έχεις στείλει γράμμα, ε; Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ, αλλά το σκεφτόμουν. Και πάνω που το σκεφτόμουν, μου λέει η βαφτιστήρα μου ότι δεν θα του γράψει φέτος, και αναρωτιέται κιόλας μήπως τα δώρα τα παίρνουν οι γονείς τελικά... Μάλλον την έχασα την ευκαιρία μου. Κακό timing το λένε, αυτοί που ξέρουν.
    Καλή χρονιά και σε εσένα εύχομαι, με υγεία και καλές εμπνεύσεις.
    Φιλάκια πολλά και εορταστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχαχα, κοίτα να δεις τώρα! Βρε, Πίπη; Ε βρε Πίπη!
    Ατελιέ; Μα ολάκερο ατελιέ βρε κορίτσι μου και εσύ; Πωπωπωπω, χαχαχαχαχα. Εντάξει, ο Άη Βασίλης έπαθε ένα μικρό σοκ αλλά, να σου πω, πολύ κακίστρω αυτή η γυναίκα του. Ε όχι κυρά μου, να το πετάξεις κιόλας. Εντάξει, μην το πραγματοποιείς αλλά όχι για πέταμα. Άλλωστε το όνειρο είναι όνειρο, τι να κάνουμε τώρα.

    Πίπη μου, καλή χρονιά, καλή μου φίλη. Να έχεις υγεία και να μάς χαρίζεις πάντα το χιούμορ και την αγάπη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, Γιάννη μου, υπερέβαλα λίγο, αλλά είπα να μην κάνω εκπτώσεις, μια φορά θα του έγραφα κι εγώ. Εξάλλου, βολευόμουν και με ένα μικρό...
      Εντάξει, μην τα βάζεις με τη γυναίκα του, μάλλον εννοούσε να το πετάξει επειδή, προφανώς, το γράμμα δεν ήταν από παιδί. Πάντως, τελικά το κράτησαν και πιστεύω θα το διαβάζουν τα κρύα βράδια του χειμώνα.
      Καλή χρονιά να έχεις και εσύ, αγαπημένε μου διαφημιστή. Υγεία, αγάπη και όλα τα καλά να γεμίσουν το σπιτικό σου.
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο. Καλή χρονιά με υγεία. Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Μαρία Έλενα! Καλή χρονιά και σε εσένα, με υγεία, αγάπη, χαρά, και ό,τι άλλο επιθυμείς!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Θέλεις να τον καταραστώ να έχει όλο το '24 συχνοουρία; Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από τον άγιο Βασίλη! Πού είναι η γενναιοδωρία του, πού είναι η φαντασία του; "Ό,τι προβλέπεται" είναι κι αυτός. Εγώ πάντως, αν ήμουν άγιος Βασίλη θα σου έδινα ένα ωραιότατο κιτ της Μπάρμπι που θα τα είχε όλα μέσα. Τουλάχιστον θα σε έκανα να νιώσεις παιδί. Αυτό ουσιαστικά δεν πρέπει να κάνει δώρο στους μεγάλους;
    Εύχομαι Πίπη μου να ξανασκεφτεί τη θέση του και πράξει τα δέοντα.
    Εσύ κοίτα να περάσεις υπέροχα την Πρωτοχρονιά και έχει ο Θεός. Ποτέ δεν ξέρεις...
    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, Μαρία μου, όλο ωραίες ιδέες είσαι! Ώστε θα μου έδινες κιτ της Μπάρμπι, ε; Χμ, δεν μπορώ να πω ότι θα πέταγα και την σκούφια μου, είμαι αντιμπαρμπικιά εγώ, αλλά έχεις δίκιο ότι θα πρέπει να νιώθουμε παιδιά. Ε, δεν μπορώ να πω, εγώ το προσπαθώ συνέχεια αυτό, οπότε δεν περιμένω το δώρο του Αγίου για να βάλω μπρος.
      Εύχομαι και εσύ να περάσεις υπέροχα την Πρωτοχρονιά σου, επειδή λένε ότι όπως περάσεις την Πρωτοχρονιά, έτσι θα περάσεις και τον υπόλοιπο χρόνο (κούνια που τους κούναγε, αν ήταν έτσι, όλοι θα είμασταν τετράπαχοι από το πολύ φαΐ). Έτσι κι αλλιώς, όμως, εύχομαι και ο νέος χρόνος να σου φερθεί πολύ καλά (το καλό που του θέλω).
      Φιλάκια πολλά και από εμένα

      Διαγραφή
  6. Εγώ ένα έχω να πω: ο κύριος Σάντα σε ξέρει με το μικρό σου όνομα, Πίπη μου!!! 😂 Έτσι όπως παραγνωριστήκατε τώρα, άντε να σε "ξεφορτωθεί" ο δόλιος, που μέχρι ατελιέ ζήτησες, δηλαδή τού χρόνου θα του ζητήσεις μια ολόκληρη μεζονέτα, με μαθηματική ακρίβεια!!! Γράφε να μας διασκεδάζεις Πίπη μου, και καλή σου χρονιά! 😘🎁🎄🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, Πέτρα μου, το παράκανα, αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου, ένεκα της γνωριμίας. Πάντως, δε μου το έφερε το ατελιέ, οπότε ακυρώνεται και η μεζονέτα.
      Χαίρομαι που σας διασκεδάζω, και ελπίζω να συνεχίσω έτσι.
      Καλή χρονιά και σε εσένα, εύχομαι, με υγεία, αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία! Α, και πολλά ταξίδια!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Δεν πρόλαβα να σταματήσω τα γέλια από την προηγούμενη ανάρτηση σου με την Λήδα την ακρίδα, (μα τι έμπνευση!!!🤣) και να σου, να ξεκαρδίζομαι με την καινούργια ιστορία σου και τον Αι Βασίλη να μην θέλει να φέρει δώρο ένα ατελιέ της Πίππης.
    Γιατί κυρ Βασίλη μας; δεν είναι παιδί η Πίππη μας; πως νομίζεις ότι κατεβάζει το μυαλό της αυτές της ιστορίες;
    Ασε δε που παρασύρθηκα και χαλάρωσα με το μασάζ που του έκανε αυτός ο μασέρ... αμ και το άρωμα της σημύδας τι σου λέει!! Αχ πόσο ζήλεψα! και πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί μαζί με την γυναίκα του να κάνω μία συνεδρία αρκτικής γιόγκα!!😊
    Για ευχές να παραδώσω ήρθα και κοίτα πως παρασύρεται ο άνθρωπος...🤣
    Σου εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει υγεία, αγάπη και πάρα πολύ έμπνευση να χαμογελάς γράφοντας, να χαμογελάμε και εμείς διαβάζοντας, να περάσει ο χρόνος χαμογελαστά! 😊
    Καλή Χρονιά να έχεις Πίππη μου με τα καλύτερά της! την αγάπη μου φιλιααα!.. 🎄🧡🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλάρωσες, Ρούλα μου, έτσι; Εγώ να δεις, που τα περιέγραφα! Ακόμα χαλαρώνω!
      Με χάλασε λίγο, βέβαια, που φέτος δε μου έφερε τίποτα ο Άη-Βασίλης, αλλά θα το ξεπεράσω, το πολύ-πολύ του χρόνου να του στήσω καμιά παγίδα, να πέσει μέσα, να τον σώσω, μήπως και έχω περισσότερες ελπίδες.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω, και, φυσικά, ελπίζω να χαμογελάμε αρκετά εδώ μέσα όλο το 2024, τόσο εγώ, όσο και εσείς.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. 😆😆😆😆😆 έχω μια αίσθηση ότι όσο κι αν το ευτελίζει ο Άγιος, το σκέφτεται σοβαρά για το ατελιέ 😁 Τέτοιο πρόμο, τέτοια οπτική στην ζωή του νομίζεις έχουν δώσει πολλοί? Επιτέλους ένας άνθρωπος επικεντρώθηκε και λίγο στην καθημερινότητα του. Που νοιάστηκε ρε παιδί μου., είδε πέρα από τα γένια και τα... χτένια!

    Χαχάχαχα μακράν η ωραιότερη ιστορία που.εχω διαβάσει για τον Άγιο Βασίλη. Ειναι τόσο ωραία που να δεις από του χρόνου θα υπάρχει στα αλήθεια ο Santa και θα λάβεις και συ το πολυπόθητο ατελιέ σου!
    Καλή χρονιά με υγεία και θεότρελες ιστορίες και γραπτά Α (να σε πω μια φορά και με το αρχικό σου γράμμα.ρε παιδί μου)😁😁😁😁😁😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να το σκέφτεται, Μάκη μου; Να ελπίζω, δηλαδή, για του χρόνου; Βλέπεις, φέτος δε μου έφερε τίποτα... Αλλά, εντάξει, τι το θέλω κι εγώ το ατελιέ; Μήπως είμαι ο Πικάσο και δεν το ξέρω;
      Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. Και εγώ την διασκέδασα πολύ, με όλη αυτή τη ζεν ατμόσφαιρα στη μακρινή Ισλανδία. Να δω πού θα τον στείλω του χρόνου...
      Καλή χρονιά και σε εσένα, με υγεία, αγάπη, κέφι και διάθεση για πολλή δημιουργία!
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  9. Καλή χρονιά!
    Πάνω που χαλαρωνα και περίμενα να δω πού το πας, έσκασε η βόμβα κι εγώ από τα γέλια.
    Καλά ήμασταν στο μασάζ ξαι στην πισίνα γιατί μας προσγείωσες απότομα;
    Πού να χωρέσει ολόκληρο ατελιέ μέσα από την καμινάδα;
    Εκτός αν εννοείς μινιατούρα!
    Του χρόνου στειλτον σε παρακαλώ στα λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία, είναι κοντά μας και θα πάω να του πω καλά λόγια για σένα.
    Πάντως απόλαυσα και την πισίνα και το μασάζ και την περιγραφή σου.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε εσένα, Ρένα μου!
      Χαίρομαι που σε έκανα και γέλασες, αυτός ήταν ο σκοπός μου. Ατελιέ κανονικό εννοούσα, όχι μινιατούρα. Ίσως γι'αυτό δε μου έφερε τίποτα. Δε χωράει να περάσει μέσα από την καμινάδα, λες; Ναι, είναι κι αυτό ένα θέμα, αλλά, τώρα που το σκέφτομαι, μήπως φταίει που δεν έχω καμινάδα;
      Ευχαριστώ για την ιδέα για τα λουτρά Πόζαρ, ξέρω πού είναι, έχω πάει, θα του τα προτείνω, αν με ρωτήσει. Και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα καλά λόγια που θα του πεις, αν τον δεις.
      Φιλάκια πολλά και από εμένα

      Διαγραφή

To comment or not to comment? That is the question