Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Εργασία με προθεσμία


     Από πέρυσι το καλοκαίρι η Πίπη είχε ένα πρόβλημα, ένα πρόβλημα που ελάχιστοι γνώριζαν και πολύ λιγότεροι υποπτεύονταν. Το πρόβλημα αυτό άκουγε στο όνομα Λάπτοπ, και ήταν ένα πιστό σκυλί που έκανε παρέα στην Πίπη εφτά ολόκληρα χρόνια. Η Πίπη και ο Λάπτοπ ήταν σχεδόν αχώριστοι και περνούσαν πάντα καλά.
     Έλα, όμως, που και τα πιστά σκυλιά κάποτε αρρωσταίνουν. Ήρθε, λοιπόν, και η σειρά του Λάπτοπ να αρρωστήσει, και μάλιστα με τρόπο που πολύ δυσκόλεψε τη φίλη μας, την Πίπη. Συγκεκριμένα, όταν η Πίπη του πετούσε το κλαδάκι προς το ίντερνετ και του έλεγε «Τρέξε, Λάπτοπ, τρέξε!», ο Λάπτοπ έκανε να τρέξει, αλλά μετά σταματούσε. Κάποιες φορές, βέβαια, το έφερνε πίσω το κλαδί, αλλά άλλες φορές καθόταν στα δύο πόδια και απλώς την κοιτούσε.
     Ρώτησε, λοιπόν, η Πίπη και έμαθε και κατάλαβε ότι ο Λάπτοπ είχε αρρωστήσει από μία ιδιαίτερη αρρώστια, που λεγόταν «κάρτα σύνδεσης με το ίντερνετ» και γι’αυτό είχε πρόβλημα να φέρει το κλαδί από εκεί. Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά, συνυπολόγισε και το γεγονός ότι ο Λάπτοπ είχε εκπαιδευτεί σε περιβάλλον Windows XP Home edition και όταν της δόθηκε η ευκαιρία να τον μετεκπαιδεύσει σε περιβάλλον Windows 10 εκείνη το είχε αμελήσει, και κατέληξε στο ότι χρειαζόταν νέο κατοικίδιο. Και επειδή ο Λάπτοπ ήταν και εμβολιασμένος για έναν χρόνο, μαζί με τα άλλα κατοικίδια του σπιτιού, το τάμπλετ και το κινητό, η Πίπη αποφάσισε να αγοράσει νέο κατοικίδιο, όταν θα έληγε ο εμβολιασμός.
     Στο μεταξύ θα κάλυπτε το κενό της σύνδεσης στο ίντερνετ με το κινητό, αλλά ίδιο κατοικίδιο είναι το κινητό με το Λάπτοπ; Καμία σχέση.
     Και ο καιρός περνούσε και ήρθε το φθινόπωρο, και ήρθε και ο χειμώνας, και μετά ήρθε και η άνοιξη. Και φυσικά ήρθε και ο κορονοϊός, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Και ήρθε ο καιρός να αποκτηθεί το νέο κατοικίδιο. Και, επιτέλους, η Πίπη απόκτησε ένα νέο κατοικίδιο, που επίσης το ονόμασε Λάπτοπ – μα καμία φαντασία αυτό το παιδί; –, και που όταν η Πίπη του λέει «Τρέξε, Λάπτοπ, τρέξε!», εκείνο τρέχει και το φέρνει το κλαδί, όπου και να το έχει πετάξει η Πίπη.
     Αποκαταστάθηκε, τουτέστιν, η κανονικότητα στο σπίτι της Πίπης, και όλα βρήκαν το ρυθμό τους. Και προχθές, τι έλαβε η Πίπη; Ένα μέιλ!
     Αλλά το μέιλ δεν ήταν ένα συνηθισμένο μέιλ, δεν ήταν από την εφορία, δεν ήταν από τράπεζα, δεν ήταν ενημερωτικό, δεν ήταν διαφημιστικό, ούτε δυσφημιστικό ήταν, ήταν ένα μέιλ από την ανηψοβαφτιστήρα της. Και το άνοιξε το μέιλ η Πίπη για να το διαβάσει, αλλά δεν κατάλαβε τίποτα, ίσως επειδή δεν έχει πάει προνήπιο. Κάλεσε, λοιπόν, στο τηλέφωνο, την ανηψοβαφτιστήρα, και εκείνη της εξήγησε ότι θα έπρεπε να ενώσει τις γραμμές και να φτιάξει τα σχήματα, και ύστερα θα έπρεπε να τα ζωγραφίσει, αλλά θα έπρεπε να προσέχει για να μείνει μέσα στις γραμμές. Ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο ήταν πολύ σημαντικό, από ό,τι κατάλαβε η Πίπη.
     «Ρώτα την αδερφή σου να σου εξηγήσει», είπε η ανηψοβαφτιστήρα στην Πίπη και απομακρύνθηκε από το τηλέφωνο, αφού είχε ήδη πει αυτά που ήθελε. Και αμέσως μετά γύρισε και είπε στην Πίπη, λίγο ενοχλημένη που η Πίπη ίσως να μην είχε καταλάβει ακόμα τι έπρεπε να κάνει: «Μα αφού σου έγραψα οδηγίες από κάτω!».
     Και τώρα η Πίπη πρέπει να διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες και να κάνει την εργασία σωστά, προτού περάσουν χίλιες μέρες, αφού η ανηψοβαφτιστήρα της ζήτησε συγκεκριμένα, αφού τελειώσει τη δουλειά που της ανατέθηκε, να της την παραδώσει ιδιοχείρως προτού περάσουν χίλιες μέρες.
     Ας ελπίσουμε να προλάβει την προθεσμία.
    

12 σχόλια:

  1. Καλορίζικος ο λαπτοπ και καλό κουράγιο με την εργασία Πιππη μοθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε τι τραβάει η έρμη η Pippi! Εργασία με προθεσμία. Καινούργια πράγματα. Τι είναι τώρα ετούτο ε; Θα αναλογίστηκε η Pippi.
    Πιστεύω θα τα καταφέρει όμως. Δαιμόνια όπως είναι. Και καλορίζικο το καινούργιο κατοικίδιο. Τα "Λαπ τοπο" θα είναι φιλικό και διαθέσιμο. Ίσως καλύτερα από το παλιό. Και θα την βοηθήσει την Pippi.
    Έτσι πιστεύω.
    Να πάνε όλα καλά και ...έγκαιρα.
    Στέλνω φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης, Γιάννη μου.
      Το κατοικίδιο είναι έξυπνο και το έχει πιάσει το όνομά του, ανταποκρίνεται αμέσως στις οδηγίες.
      Όσο για την εργασία, το μόνο δύσκολο για την Πίπη είναι να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. Ευτυχώς που οι χίλιες μέρες είναι αρκετές, οπότε μάλλον θα τα καταφέρει.
      Φιλιά πολλά και από εμένα

      Διαγραφή
  3. Καλορίζικο!!Και νομίζω ότι και το δικό μου κάτι τέτοιο παθαίνει γιατί του πετάω το κλαδί πολλές φορές και δεν το πιάνει...ουφ μη μου πεις για νέο κατοικίδιο γιατί πολύ το αγαπώ αυτό εδώ.
    ράγιο με την εργασία. Ελπίζω η Πίπη να προλάβει.
    Καλό Σαββατόβραδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν ήθελα νέο κατοικίδιο, αλλά τελικά ενέδωσα, Άννα μου. Και μη νομίζεις ότι έκανα ευθανασία στο παλιό, το έχω κι αυτό, δεν μπορώ να το αποχωριστώ.
      Όσο για την Πίπη, έχει 999 μέρες μπροστά της για να καταλάβει τις οδηγίες, οπότε μάλλον θα προλάβει.
      Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατόβραδο και σε εσένα

      Διαγραφή
  4. Καλοστέριωτο το νέο "κατοικίδιο" Πίππη μου. Ο θεός των windows 10, βοήθειά σου! Με την εργασία που σου ανατέθηκε, δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Αλλά ο χρόνος είναι άπλετος, οπότε βασίζομαι στην ευρηματικότητά σου 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, Μαρία μου, αλλά γιατί δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι πρέπει να γίνει, οι οδηγίες από κάτω είναι τόσο ξεκάθαρες...
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Αυτά είναι κατοικίδια!
    Όχι σαν τον Σήφη, που του πετάς το παιχνίδι, του λες φέρε το κι εκείνος σε κοιτάζει με απαξίωση και πηγαίνει και κάθεται στο μαξιλάρι του!

    Με υγεία το νέο κατοικίδιό σου!
    Να το χαίρεσαι!

    Όσο για την εργασία, μην το καθυστερείς, γιατί οι 1.000 μέρες περνούν μέχρι να πεις supercalifragilisticexpialidocious!

    Κίσιζ Πίπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, αγαπημένη μου Αρτίστα! Χαίρομαι τόσο που διαβάζω και πάλι σχόλιό σου, μου είχες λείψει!
      Το ξέρω ότι οι 1.000 μέρες περνούν πολύ γρήγορα, θα βιαστώ, μην ανησυχείς.
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Pippy μέσω καλών κοινών φίλων – του Γιάννη και της Άννας. Πώς πάει η εργασία με τα σχήματα και τα χρώματα;
    Μάντεψε, είχα και εγώ έναν πιστό φίλο που τον έλεγαν ‘λάπτοπ’ και που φέτος έκλεισε τα δέκα – είναι ακόμη μαζί μου. Το δικό μου κατοικίδιο σταμάτησε να τρέχει. Εξαφανίζονταν, κάπου κρύβονταν και μάταια έψαχνα να το βρω. Χρειάστηκε να αποκτήσω νέο πιστό φίλο εν μέσω πανδημίας. Ανήκει σε αυτούς που μιλάνε και επικοινωνούν ανοιχτά τις ανάγκες του. Κάνω το καλύτερο δυνατό, να ακούω τι μου λέει.
    Καλή και δημιουργική συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στο χώρο μου, Joanna, οι φίλοι του Γιάννη και της Άννας είναι και δικοί μου φίλοι.
      Ώστε ομοιοπαθής! Ναι, ήμουν σίγουρη ότι θα υπήρχαν κι άλλοι σαν κι εμένα σε αυτό το σύμπαν.
      Η εργασία δυστυχώς δεν πήγε και τόσο καλά. Τα ακριβή λόγια της ανηψοβαφτιστήρας ήταν "τα έκανες μαντάρα" και το αποτέλεσμα ήταν να μου στείλει κι άλλη εργασία, με περισσότερες οδηγίες αυτή τη φορά. Άσε, σου λέω, έχω μπλέξει...
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα

      Διαγραφή

To comment or not to comment? That is the question